Historické závodní vozy obdivovali i chlapci z dětského domova Autodrom, Most, dětský domov, Jiříkov, | Constructors F1

etina English Rusky

Historické závodní vozy obdivovali i chlapci z dětského domova Autodrom, Most, dětský domov, Jiříkov, | Constructors F1 Constructors F1

Historické závodní vozy obdivovali i chlapci z dětského domova

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 28.6.18 | Aktuality

Autodrom Most 2018

Patnáct chlapců z dětského domova v Jiříkově na Děčínsku s pedagogickým doprovodem zavítalo v neděli do areálu mosteckého autodromu.

 

Mohli si tak vychutnat souboje rychlých a silných strojů i jedinečnou atmosféru při závodech historických vozů The Most Historic Grand Prix. „Výprava ze Šluknovského výběžku byla naším hostem. Podpora mladých lidí je v souladu s našimi aktivitami zaměřenými na bezpečnost silničního provozu a zejména na preventivní akce pro děti i mladé začínající řidiče,“ vysvětlila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Že si hoši výlet užili, potvrdil jejich vychovatel Marek Mařík. „Děkuji za celou naši bandu za skvělý den v Mostě. Moc se nám tu líbilo. Počasí nám sice moc nepřálo, ale alespoň nepršelo. Odradit bychom se stejně nenechali. Závody byly nádherné, líbily se nám zejména nádherné monoposty formule 1 zlaté éry. Ale krásná byla všechna auta včetně vystavených veteránů na diváckém svahu,“ uvedl.

Častými návštěvníky autodromu jsou i svěřenci místního dětského domova z Mostu.

Vedle exkurze po areálu a zevrubné prohlídky startovní věže včetně dispečinku si chlapci a děvčata užívají na zapůjčených kolech, koloběžkách či odrážedlech dopravního hřiště s funkčními semafory či si zařádí ve skákacím hradu.

„Každé vytržení z běžného všedního života naše děti samozřejmě velmi vítají. Exkurze s odborným výkladem a také adrenalinové aktivity, kdy mohou vypustit trochu páry, jsou pro ně opravdovým zážitkem,“ pochvaluje si spolupráci s autodromem ředitelka mosteckého dětského domova Marcela Stütz.

Nedávno se na velkém závodním okruhu autodromu bavili i hoši a děvčata z dětského domova v Dlažkovicích na Litoměřicku. Zajímavé aktivity i adrenalinové zážitky pro ně připravily společnost LeasePlan a Nadace Terezy Maxové. K těm vrcholným pak jistě patřilo svezení po velkém závodním okruhu ve voze Caterham.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com