HKC opět slaví úspěchy!!!Gratulujeme. HKC, tým, Ivan Houzák, mechanici, pilot, autodrom, | Constructors F1

etina English Rusky

HKC opět slaví úspěchy!!!Gratulujeme. HKC, tým, Ivan Houzák, mechanici, pilot, autodrom, | Constructors F1 Constructors F1

HKC opět slaví úspěchy!!!Gratulujeme.

Dušan Matouš/HKC Racing Team - Lutop | 14.10.19 | Aktuálně

HKC 2019

HKC Racing Team v září opět slavil úspěchy

Mostecká závodní stáj, která se specializuje hlavně na motokáry a formule na okruzích, během září absolvovala závěrečný podnik republikového šampionátu v kartingu a Poháru Autoklubu ČR na SteelRingu ve Třinci a s dvoulitrovou formulí Renault také dvojzávod na Slovakiaringu.
V celkovém hodnocení motokár má dva pohárové mistry republiky, kterými se stali Kiril Shvets ve třídě Baby 60 a Matěj Preuss v OK junior. Pavel Machulda na Slovensku po dlouhé jezdecké pauze ve formuli ukořistil v kategorii D4 stříbro.
 

Ve Třinci se jelo o závěrečné body do celkového hodnocení letošního ročníku a v barvách mosteckého týmu zde závodilo skoro dvacet malých závodníků.Ve hře byly republikové mistrovské tituly a pochopitelně veliká prestiž. Všichni ze sebe vydali maximum a tomu také odpovídají celkové výsledky za rok 2019. Po velmi vydařené sezóně v kategorii Baby 60 přidal Kiril ve finále dvě vítězství v bodovaných jízdách a v pohárovém hodnocení s přehledem vyhrál celý ročník. Stejně si v OK junior vedl i Matěj Preuss a stal se mistrem. Za ním ovšem v celkovém bodování skončili i další členové mosteckého týmu v pořadí Tereza Randusová, Štěpán Matonoha a Jakub Zezulka.

Podobně ovládl HKC Racing Team i kategorii Mini 60. Tady sice nebyl získán přímo titul, ale od druhého do celkově pátého místa se naskládali v bodovací tabulce Miloš Roudnický, David Páv, Richard Čejka a Alan Truksa.

Za zmínku rozhodně stojí také celkově čtvrtá pozice Tomáše Nováka ve velmi náročné třídě Easy 100. "Ani Tomáš nedal soupeřům nic zadarmo a bojoval jako lev. Těší nás úspěchy našich svěřenců. Teprve se prokousávají základy závodění a když se ve své druhé třetí závodnické sezóně, dokážou držet na republikové špičce, bereme to jako důkaz, že naše výchovná práce má svůj smysl," poznamenal trenér Ivan Houzák. 

Na Slovakiaringu se jel předposlední podnik Carbonia Cupu a mostecký tým tady do formulové třídy D4 nasadil elegantní monopost Formule Renault s dvoulitrovým agregátem za volantem se zkušeným pilotem Pavlem Machuldou. Ten už nějaký čas aktivně nezávodí, nicméně s velkou chutí se do kokpitu ostré formule vrátil. V Carbonii mají jezdci šanci během jediného dne absolvovat tři tréninky, kvalifikační jízdu a v tomto pžípadě dokonce dva závody. Pavel Machulda ze svých jezdeckých zkušeností nezapomněl vůbec nic, takže zajel druhý nejlepší čas v měřeném tréninku a také v závodech vyjel dvakrát stříbro.

 

"Pro nás je důležité, že závěrečný podnik Carbonia Cupu se jede v neděli 13.10. na Autodromu Most. Na domácí okruh chceme pozvat všechny přátele a fanoušky našeho týmu. Další z jezdců naší stáje, Dany Luderer, má totiž šanci potvrdit celkové vítězství v D4, kde v současnosti vede průběžné bodování," dodal ještě trenér.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com