HKC RACING bilancuje. HKC, Racing, motokáry, tým | Constructors F1

etina English Rusky

HKC RACING bilancuje. HKC, Racing, motokáry, tým | Constructors F1 Constructors F1

HKC RACING bilancuje.

Dušan Matouš/HKC Racing Team - Lutop | 12.11.18 | Aktuálně ze světa

HKC RACING 2018

Skvělá bilance HKC Racing Teamu v roce 2018

 

Mostecká motoristická stáj HKC Racing Team bilancuje letošní výbornou sezónu a má mnoho důvodů ke spokojenosti. Malí jezdci z motokár Matvej Sonkin a David Páv mají ve svých kategoriích republikové zlato. Pilot Formule Renault Pavel Machulda skončil v okruhovém Carbonia Cupu stříbrný. Okruhový bronz ve stejném seriálu na upravené Fabii v kategorii juniorů má Monika Podhradská a i motokárista Lumír Žila skončil bronzový ve své kubatuře. Také ostatní jezdci se ve velké konkurenci drželi vepředu a v celkovém hodnocení vesměs skončili v první desítce. Juniorský pilot formule Matěj Kácovský si navíc z Carbonia Cupu odnáší zvláštní ocenění Talent roku 2018.

 

Především Matvej Sonkin v rychlé motokárové třídě Mini 60 předváděl suverénní výkony po celou sezónu.

Ve svém třetím roce za volantem malého stroje perfektně zvládá svůj vůz, naslouchá pokynům a začíná být profesionálem. "Na to, že jde pořád o malého kluka, je na něm poznat cílevědomost a potřebná dravost. Zároveň ale kromě srdce jezdí i hlavou. A toho si cením asi nejvíc," pochválil školáka trenér Ivan Houzák. Mistrovství České republiky v kartingu mělo na programu šest závodních víkendů, ale Matvej v prvních pěti podnicích z patnácti bodovaných závodů celkem devětkrát vyhrál a poslední podnik už vůbec nemusel absolvovat. Rovných 310 bodů mu bohatě stačilo na titul letošního šampióna. Jeho soupeř, který letos bere stříbro, sice odjel i šestý víkend a jeho bilance nakonec činí 281 bod. Tři nejhorší výsledky jednotlivých jízd se totiž podle propozic škrtají. Když připočteme fakt, že závěrem sezóny byla pro HKC účast na světovém finále EasyKart v Itálii, kde Matvej ve své kategorii obsadil druhé místo, je jasné, že Matvej letos jasně patří na pozici týmové jedničky.

 

David Páv v kategorii Baby60 proháněl svou motokáru v rámci Poháru Autoklubu České republiky. Také on odváděl vyrovnané výkony a s celkem 326 body si odnesl zasloužený titul pohárového mistra. V poháru ovšem dobře bojovali také další frekventanti Prague Academy, kteří jsou součástí H-Kart clubu v AČR. Lumír Žila v kategorii Mini60 obsadil třetí místo, Miloš Roudnický skončil čtvrtý, Matěj Preuss pátý a Hart Schomann šestý. Jen dvou podniků se letos účastnil Filip Nedoma a i přesto se dostal do první desítky, když skončil devátý.

1 

Náročná sezóna kromě motokárových závodů obnášela pro mostecký tým i účast v okruhovém Carbonia Cupu. Tady byly nasazeny silné monoposty Renault v kategorii D4, tedy formulí s motorem o obsahu do dvou litrů. Zkušený Pavel Machulda odjel pět z celkem osmi závodů, zaznamenal tři vítězství a také dvakrát bonus za nejrychlejší kolo závodu a s celkem 92 body skončil druhý ve třídě. Velkým překvapením byl ovšem nástup juniora Matěje Kácovského do posledních dvou podniků. Na polském Silesiaringu dojel v září druhý a v Mostě v říjnu už suverénně vyhrál. S celkem 35 body tedy skončil až šestý, nicméně mu za tyto výkony patří ocenění Talent roku. Monika Podhradská s dieselovou Fabií měla letos na okruzích svou premiéru, nicméně průprava na motokárách splnila svůj účel a mladá závodnice se nezalekla rozdílů ani úskalí dospělého motorsportu. Za dva odjeté podniky nasbírala 35 bodů a zaznamenala celkový bronz mezi účastníky třídy A junior. Dodejme, že za HKC Racing Team jezdí s formulí Renault i německý senior Matthias Stark. Jezdí pro radost, nicméně boduje a po sedmi závodech obsadil celkově sedmou příčku ve třídě.

 

"Tahle sezóna se určitě zapíše do dvacetileté historie našeho týmu jako jedna z nejlepších. Během té doby jsme oslavili docela dost mistrovských titulů, ale letos se ta naše důsledná a dlouhotrvající práce s dětmi a mládeží zúročila asi nejvýrazněji. V některých případech jsme na začátku, ale protože už se ukázaly dobré výsledky, je to výzva a příslib pro další sezóny. Tahle práce zkrátka nemůže nikdy skončit," zamyslel se na závěr bilancování sezóny 2018 trenér. Další etapa tedy odstartuje zjara v roce 2019.

(11.11. 2018)

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com