HKC Racing Team má formulové zlato i ze Slovakiaringu Carbonia Cup, Machulda,HKC Racing | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team má formulové zlato i ze Slovakiaringu Carbonia Cup, Machulda,HKC Racing | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team má formulové zlato i ze Slovakiaringu

Dušan Matouš/HKC Racing Team - Lutop | 26.7.18 | Aktuálně

Carbonia Cup 2018

1



HKC Racing Team má formulové zlato i ze Slovakiaringu

 

Carbonia Cup, seriál cestovních a formulových vozů pokračoval dokonce dvojzávodem na moderním okruhu u vesničky Orechová Potoň, na Slovakiaringu. HKC Racing Team z Mostu zde nasadil opět dva monoposty Formule Renault s dvoulitrovým motorem. Pilot Pavel Machulda v prvním závodě skončil druhý ve třídě D4 a hlavní závod, který se jel na vodě, poté dokonce vyhrál. Matthias Stark zajel pátý v prvním závodě, druhý musel pro technické potíže vzdát. 

Slovakiaring je oproti technickému Hungaroringu, kde se jel předešlý podnik, poměrně rychlá trať. Pavel Machulda zde startoval poprvé a od prvních tréninků se tedy s tvarem dráhy seznamoval zcela od začátku. Na dosahovaných časech bylo poznat, jak se kolo od kola zrychloval. Kvalifikace pro první závod se jela ještě na suchu a Pavel zajel druhý nejrychlejší čas ve skupině.

Po startu do závodu se bojovalo o každý centimetr, obloha se zatáhla, foukal nepříjemný nárazový vítr a posléze začalo pršet. Daní z neznalosti trati i horšího obutí byly i jedny hodiny, nicméně pořadatelé závod ukončili předčasně, místo po devíti už po šesti kolech a Pavel byl klasifikován jako druhý.

Druhý měřený trénink se jel na mokré trati a tomu odpovídaly i o půl minuty delší časy na kolo. S drážkovaným obutím ale Machulda zajel nejlepší čas a startoval z pole position. První pozici si předvídavou a taktickou jízdou udržel až do cíle a tak si pro pohár došel na nejvyšší stupeň podia.

Matthias Stark jezdí v barvách HKC už nějaký čas, první kvalifikaci dokončil šestý a závod jako pátý. Druhý měřený trénink na vodě pro něj znamenal sedmý čas, ale pak začala zlobit elektronika vozu a do závodu bohužel vůbec neodstartoval. V celkovém hodnocení je šestý. Machulda, ačkoli jel jen tři závody z dosavadních pěti, zaujímá v tabulce průběžnou třetí příčku.

V Carbonia Cupu se tedy týmu daří, technické problémy bohužel k motorsportu patří.

V kalendáři jsou ještě tři podniky a HKC Racing Team má v plánu další posun.

(25.8. 2018)

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com