HKC Racing Team o víkendu bodoval na dvou frontách / 25.4.2011 | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team o víkendu bodoval na dvou frontách / 25.4.2011 | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team o víkendu bodoval na dvou frontách / 25.4.2011

sanco | 27.4.11 |

Mostecká závodní stáj začala letošní motoristickou sezónu skutečně rázně. Jezdec HKC Racing Teamu Pavel Machulda vyhrál na Masarykově okruhu u Brna s formulí další podnik atraktivního Carbonia Cupu a jeden z nejmladších pilotů Dan Skočdopole na motokáře ukořistil bronz ve třídě Bambini při startovním víkendu mistrovství republiky na okruhu v Sosnové u České Lípy.

Pavel Machulda v Brně stejně jako v Mostě před dvěma týdny nenašel přemožitele. Exceloval v obou kvalifikačních jízdách a pak i v samotném závodě. Zlatý věnec od organizátorů si tak nechal nasadit na krk zcela oprávněně. "Cítím se opravdu zvláštně, vždyť na těchhle stupních vítězů stálo tolik slavných osobností motorsportu z celého světa. Tolik šampiónů zvučných jmen. Mám opravdu radost. Brněnskou trať jsem neznal tak detailně jako mosteckou a byla to trochu výzva. Ale skvěle připravená technika mi pomohla a já mám další body," komentoval své druhé letošní zlato Pavel Machulda.

O stovky kilometrů dál, na motokárové trati v Sosnové u České Lípy se konal úvodní podnik Mistrovství České republiky v kartingu Mogul 2011 a to byla příležitost zase pro líheň mladých talentů, kterou mostecký tým pěstuje. Zcela nejlépe se tu v kvalifikacích a dvou bodovaných rozjížďkách předvedl teprve sedmiletý Dan Skočdopole. Součet výsledkůjej ve finále poslal dokonce na stupně vítězů, když si na ně vyšplhal pro pohár a bronzový věnec za celkově třetí místo za celý víkendový výkon.

"Tohle byl skutečně hezký zážitek, Dan už prolamuje tu pomyslnou hranici, kdy se malý pilot pořád jen učí a pak, jakoby skokem, raketově vystartuje mezi ty nejlepší," řekl na závěr víkendu šéf stáje a trenér nejmenších závodníků Ivan Houzák. "Pochopitelně je nutné pochválit všechny, kdo tentokrát v našich barvách jeli a kromě Danova výkonu je určitě potřeba zmínit i hezké deváté místo úplného nováčka Adama Řehoře v kategorii Easy 50 a pátou příčku Tomáše Nigrina, který startoval spolu s Danem ve třídě Bambini. Sezóna je rozjetá podle všeho velice dobře a budeme se snažit bodová konta jednotlivých jezdců stále rozšiřovat," doplnil ještě Ivan Houzák.

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com