HKC Racing Team opět bodoval na severu Moravy Motokáry, MČR, HKC Racing, Třinec | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team opět bodoval na severu Moravy Motokáry, MČR, HKC Racing, Třinec | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team opět bodoval na severu Moravy

Dušan Matouš/HKC Racing | 13.8.21 | Aktuálně ze světa

HKC 2021

Už čtvrým podnikem pokračovalo Mistrovství ČR v kartingu spojené s Pohárem Autoklubu ČR.

Motokárový podnik se tentokrát konal na okruhu SteelRing v Třinci a závodníci v barvách mosteckého HKC Racing Teamu ve velké většině opět bodovali a v každé z jízd se v republikové konkurenci vešli do první desítky. Ve víkendovém hodnocení byli například Josef Valenta první, Jakub Josef Havel druhý a Václav Strakatý třetí ve svých třídách.

Všechny kategorie jsou poměrně bohatě obsazeny a ve druhé polovině šampionátu už se zvyšuje tlak soupeřů. Jezdci mosteckého týmu se ale drží vepředu a to je hlavní. Pohárové hodnocení třídy Baby 60 přineslo důležitý bodový příděl pro Jakuba Bednáře, který v kvalifikaci skončil čtvrtý, v prvním závodě po jezdecké smůle desátý, ale ve druhém závodě a pak i v Superfinále dojel dvakrát na třetím místě. "Hlavní ovšem je, že v celkovém bodování sezóny Jakub vede tabulku," řekl trenér Ivan Houzák. 

První pozici v průběžném hodnocení šampionátu si drží také Richard Čejka v OK Junior a Josef Valenta v OK. Lze dodat, že ve třídě KZ2 Gentlemen zajel v Třinci druhé místo Jeroným Preuss a druhý je i celkově. "Ono je to tak, že každý závodní víkend máme na starosti přes patnáct jezdců a v současnosti jich je celkem jedenáct v sezónním bodování od prvního do třetího místa a to vypadá hodně slibně," doplnil trenér a dodal, že se tak stále úročí skvělá spolupráce mezi týmem a Prague Academy s jejím manažerem Petrem Ulbertem.

V Třinci si velmi dobře vedli i další malí závodníci. Druhý tam skončil Matěj Preuss ve třídě OK a stejnou pozici má i v celkové bodovací tabulce. Druzí jsou ve svých kategoriích celkově také Alan Truksa a Miloš Roudnický Třetí byl v Třinci Matěj Kácovský v KZ2, který už je téměř plnoletý, nicméně i on se stále drží na předních pozicích a celkově je třetí. "U Matěje cením, že jezdecký růst staví už třetí rok i na startech s formulí, ale do motokár se stále vrací. To totiž může být cesta i pro ostatní kluky, kteří jsou ještě školou povinní. Vyžaduje to pochopitelně hodně píle a talentu, ale bez nic se nedá úspěšně dělat žádný sport," řekl ještě trenér.

Motokárová sezóna pokračuje na konci srpna v Písku na trati v areálu Hradiště a závěr přijde na konci září na okruhu Ypsilonka v Potočišti u Chebu. Během dvou podniků se ještě může ledacos změnit a členové HKC Racing Teamu doufají, že to bude k lepšímu.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com