HKC Racing Team výrazně bodoval na jihu Čech HKC, Racing, Ivan Hauzák, Superfinále, mistrovství ČR | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team výrazně bodoval na jihu Čech HKC, Racing, Ivan Hauzák, Superfinále, mistrovství ČR | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team výrazně bodoval na jihu Čech

Dušan Matouš/HKC RACING | 29.5.18 | Aktuálně ze světa

HKC RACING 2018

HKC Racing Team výrazně bodoval na jihu Čech

 

Motokárový HKC Racing Team o uplynulém víkendu zažil další úspěšný podnik Mistrovství ČR spojeného s Pohárem Autoklubu. Na trati v areálu Hradiště u Písku se opět bojovalo v několika kubaturách a především ve třídě Mini 60 šlo o veliký víkend pro Matveje Sonkina, který opět vyhrál a zvýšil si náskok před soupeři v průběžné bodovací tabulce šampionátu.

 

Matvej zajel v kvalifikaci až třetí nejrychlejší čas. První bodovaný závod ale vyhrál, ve druhé jízdě dojel jako druhý a velké Superfinále po několika peripetiích opět dokončil jako první. Nejen, že se stal absolutním vítězem píseckého podniku, ale v mistrovské tabulce zvýšil svůj bodový náskok na druhého ze soupeřů na 41 bodů!

 

"Byl to třetí podnik sezóny a jsme přesně v půlce šampionátu. Je vidět, že Matvejovy závodnické schopnosti mají stoupající trend. Soupeři mu ale určitě nic nedávají zadarmo," řekl v neděli trenér Ivan Houzák. "Bylo to vidět v závodech, které se jedou kolo na kolo, předjíždí se, bojuje o každý centimetr trati a dravost kluků připomíná závody v kolébce kartingu, kterou je Itálie," dodal.

 

V Baby 60 v pohárovém hodnocení vyhrál David Páv. Ve třídě Školní 50 jel výborně i nejmladší Michail Toporkov, který zajel třetí nejlepší čas v měřeném tréninku a Superfinále dokončil pátý. Samostatnou kapitolou je stále se zrychlující čtveřice frekventantů Prague Academy, kteří jezdí v barvách mostecké stáje. Lumír Žila, Miloš Roudnický, Matěj Preuss a Hart Schomann v pohárovém hodnocení kategorie Mini 60 postupují stále výš a pravidelně stávají na podiu. "Lumír je průběžně druhý, Miloš třetí, Hart pátý a Matěj sedmý. To přeci vůbec není špatné," pochlubil se ještě trenér.

 

V červnu se domácí motokárová špička přesune do Chebu a v srpnu se pojede ve Vysokém Mýtě. Velké finále se pak odehraje v polovině září na technicky hodně náročné trati v německém Wackersdorfu. Mostecký tým má opět ty nejvyšší ambice.

(29.5. 2018)

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com