HKC Racing tým zase vyhrál!!!!! HKC, tým, Ivan Houzák, mechanici, pilot, autodrom, Czech Kart Open, Matvej Sonkin, | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing tým zase vyhrál!!!!! HKC, tým, Ivan Houzák, mechanici, pilot, autodrom, Czech Kart Open, Matvej Sonkin, | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing tým zase vyhrál!!!!!

Bohouš Matůš/HKC Racing Team | 3.5.18 | Aktuality

HKC Racing Team 2018

HKC

Motokárové mistrovství republiky a další body pro HKC Racing Team

 

Na trati Kartareny v Potočišti u Chebu se na konci dubna jel druhý díl letošního Mistrovství ČR v kartingu spojený i s motokárovým pohárem. To vše pod hlavičkou Czech Kart Open a mostecký HKC Racing Team měl v ohni opět přes deset dobře nažhavených želízek. Naprosto bezkonkurenčně tentokrát mistrovskou třídu Mini 60 ovládl Matvej Sonkin a špatně si nevedli ani ostatní členové závodnického potěru.

 

Sonkin nezaváhal ani v jedné z důležitých jízd. Byl nejrychlejší v kvalifikaci a z prvního místa na startovním roštu pak vyhrál obě bodované jízdy i závěrečné Superfinále, za které je dvojnásobek bodů.

 

"Vyhrát měřený trénink je jen jedna část úspěchu. Startovní pole je vyrovnané a v závodech se nesmí chybovat, musí se jet takticky, budovat si náskok před soupeři, ale zároveň i šetřit pneumatiky. To všechno už Matvej dobře ví a hlavně se tím za volantem řídí," pochválil školou povinného závodníka trenér Ivan Houzák.

 

Dva nejmenší jezdci, Michail Toporkov a Standa Kohout v kategorii Školní 50 na sebe poutali pozornost především svou bojovností. Toporkov měl v Superfinále smůlu a skončil poslední, ale i s tím se v motorsportu musí počítat. Jinak se držel v první pětce nejmenších závodnických adeptů.

 

V pohárových bojích třídy OK Junior perfektně bojovali Stefano Fagone a Vašek Strakatý, kteří patří mezi frekventanty uznávané motokárové Prague Academy a startují za mosteckou stáj. Tomáš Novák v Easy 100 a Jiří Svoboda v Easy 60 vybojovali celkový bronz a čtveřice Roudnický, Preus, Žila a Schomann se v pohárovém hodnocení Mini 60 držela vesměs do pátého místa.

 

"Byl to závodní víkend se vším všudy, časově nabitý a sportovně napínavý. Ti malí kluci nám jezdecky rostou před očima a průpravu, kterou získávají, jim už nikdo nevezme," dodal ještě trenér. Další závodní podnik čeká HKC Racing Team a jeho svěřence opět na konci měsíce, tentokrát v areálu Hradiště u jihočeského Písku.

(2.5. 2018)

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com