Hyundai Janík Motorsport je nejlepším týmem v TCR Eastern Europe TCR Europe, Janík Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Hyundai Janík Motorsport je nejlepším týmem v TCR Eastern Europe TCR Europe, Janík Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Hyundai Janík Motorsport je nejlepším týmem v TCR Eastern Europe

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 3.9.22 | Aktuálně

Janík Motorsport - Autodrom Most 2022

Tým Hyundai Janík Motorsport se s předstihem stal nejlepším týmem letošního ročníku TCR Eastern Europe. Rozhodly o tom výsledky prvního závodu na Autodromu Most, kde Petr Semerád a Václav Janík získali v součtu 23 bodů.

1 

Do Mostu odjížděl tým s velkým náskokem 63 bodů na druhý Aditis Racing. V kvalifikaci naši závodníci tentokrát žádný bod nepřidali. Václav Janík zajel nebodovaný pátý čas a Petr Semerád po ráně od jednoho ze soupeřů ani nezapsal měřené kolo, což mimo jiné znamenalo start do prvního závodu z poslední řady.

2

V první víkendové závodní jízdě už se tým bodového přídělu dočkal. Petr Semerád se po startu z chvostu startovního pole prokousal až na pódium. Konkrétně na třetí místo, za které inkasoval patnáct bodů. Václav Janík projel pod cílovou vlajkou jako šestý v pořadí, čímž přispěl dalšími osmi body. Tím zvýšili náskok na Aditis Racing na 73 bodů a o nejlepším týmu TCR Eastern Europe 2022 bylo už před posledním závodem sezóny rozhodnuto.

3

Rozhodnutý ale stále není boj o titul v jednotlivcích, o který se bude ještě v zítřejším druhém mosteckém závodě prát Petr Semerád. A to právě se závodníkem Aditis Racing Bartoszem Groszekem. Poslední závod sezóny TCR Eastern Europe začíná zítra ve 13:40 a živě ho můžete sledovat na následujícím odkazu: https://youtu.be/pfOvGroMZXQ .

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com