Hyundai Janík Motorsport zvítězil na TCR Eastern Europe v Maďarsku TCR, Europe, Janík, Motorsport, Maďarsko | Constructors F1

etina English Rusky

Hyundai Janík Motorsport zvítězil na TCR Eastern Europe v Maďarsku TCR, Europe, Janík, Motorsport, Maďarsko | Constructors F1 Constructors F1

Hyundai Janík Motorsport zvítězil na TCR Eastern Europe v Maďarsku

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 11.4.22 | Aktuálně

TCR EUROPE 2022

Český tým Hyundai Janík Motorsport startoval na úvodním podniku TCR Eastern Europe hned se čtyřmi závodními vozy Hyundai. O nejlepší umístění se postaral Jáchym Galáš, který triumfoval ve druhém závodu. Na stupních vítězů ho doplnil Petr Semerád, který obsadil stříbrnou příčku. O další pódiové umístění se postaral slovenský jezdec Maťo Homola, jenž vybojoval druhé místo v prvním víkendovém závodu.

1 

V rámci předsezónní přípravy startoval Hyundai Janík Motorsport na maďarském Hungaroringu, který hostil sérii TCR Eastern Europe. Tým zde startoval se čtyřmi závodními vozy značky Hyundai. Hlavním cílem závodního víkendu bylo otestovat zbrusu novou závodní techniku – Hyundai Elantra N TCR, se kterou startovalo jezdecké duo Galáš-Homola. Tuto dvojici doplnil majitel týmu Václav Janík startující s Hyundai i30 N TCR a se stejným vozem startoval i rally jezdec Petr Semerád.

Kvalifikační část provázelo velmi deštivé počasí, které ztížilo závodní podmínky pro všechny jezdce. Nejlépe se podařilo s těmito podmínkami vypořádat Jáchymovi Galášovi, který obsadil druhou příčku a hned v těsném závěsu za ním se na třetí příčce umístil týmový kolega Maťo Homola. Velmi stabilní výkon v podobě osmé pozice předvedl v kvalifikaci Petr Semerád, za kterým se na deváté příčce umístil Václav Janík.

Nejlépe do prvního závodu vstupoval Galáš, pro kterého vedení závodu skončilo již ve druhé zatáčce po nešťastném kontaktu s Groszkem a Vesničem. Tento incident zapříčinil poškození vozu, se kterým se již v závodu nedalo pokračovat. Týmový kolega Homola se po startu propadl až na šestou příčku, ale svým skvělým výkonem se mu podařilo dokončit závod na druhém místě. Jen těsně za pódiovým umístěním dokončil závod Petr Semerád, který bral čtvrté místo v závodu. Dobře rozjetý závod se nepodařilo dokončit Václavovi Janíkovi, kterého ze závodu vyřadila technická závada.

Do druhého závodu startoval až z šestnácté pozice Galáš, který se dokázal prodrat celým závodním polem a projet cílem na druhém místě. Maťo Homola startující z deváté pozice se probojoval až na čelo závodního pole a dokončil závod na prvním místě. Jako třetí projížděl cílovou rovinu Petr Semerád, který předvedl velmi rychlý výkon s Hyundai i30 N TCR. Václav Janík při svém premiérovém startu s Hyundai i30 N TCR v Eastern Europe bral v druhém závodu dvanácté místo. Komisaři se rozhodli potrestat Homolu za incident se závodníkem Milenem Vukovičem a udělit penalizaci v podobě deseti sekund, což znamenalo posun až na šesté místo. Jáchym Galáš se tak posunul na první místo a Petr Semerád obsadil stříbrnou příčku.

2 

V rámci předsezónních testů čeká tým ještě jedno testování na Slovakia Ringu a pak již první závodní víkend v rámci TCR Europe v portugalském Portimau. (29. 04 – 01. 05)

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com