Jaká bude sezona formule 1 2006? F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Jaká bude sezona formule 1 2006? F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Jaká bude sezona formule 1 2006?

L.Pecháček | 15.3.06 | Komentáře - L.Pecháček 2006

Sezona 2006 ve Formuli 1. To je jedna velká neznámá. Nové motory o objemu 2400 ccm, nové technické ......

Sezona 2006 ve Formuli 1. To je jedna velká neznámá. Nové motory o objemu 2400 ccm, nové technické předpisy, nový způsob kvalifikace-jsou základem všech těch neznámých. Jen většina jezdců zůstala, ale mnozí z nich se netajili tím , že se s novými motory musí museli učit jezdit téměř z gruntu. Když se totiž stavitelé motorů snažili vyladit nové agregáty na maximum, museli přitom kouzlit s převody. Také omezení různých přídavných aerodynamických prvků na karoseriích se projevilo v jízdních vlastnostech vozů. Že to zvládli výborně, dokázali někteří jezdci rekordními časy na okruhu ve Valencii, kde testovali do poslední chvíle před první GP.

Hlasy o vyhlídkách jednotlivých týmů jsou různé.Samy týmy si pochvalují, jak se jim nové vozy povedly, ale objektivní pozorovatelé tak optimističtí nejsou. Ferrari to rozhodně nebude mít snadné ani letos. Michael Schumacher je sice odhodlán ve své pravděpodobně poslední sezoně znovu zaútočit na titul.Renault si asi neudrží tak suverénní postavení, jako loni. McLaren má naději být lepší-ovšem pokud budou motory Mercedes spolehlivější. Toyota se bude snažit dobýt své první vítězství. Otazníky zatím visí nad týmy BMW Sauber a Honda Racing. Red Bull s motory s Ferrari by mohl překvapit na začátku sezony jako loni. Ostatní budou bodovat jen zřídka.

První GP Bahrainu, Malajsii a Austrálii mohou ještě přinést trochu divoké a nečekané výsledky , ale od San Marina by se mohla situace vytříbit a naděje týmů by měly být jasnější. Já osobně věřím týmu McLaren – Mercedes. Loňská sezona snad byla pro ně dostatečně poučná. Piloti Kimi Raikkonen a Juan Pablo Montoya jsou nejvyrovnanější dvojicí v poli jezdců.Pokud si Kolumbijec odpustí zbytečné chyby, může to být pár vedoucích jezdců. Podobná je situace v týmu Renault. Útočníků na přední umístění bude ale letos rozhodně víc, než loni. I když bodovalo 24 jezdců z 27, kteří se objevili na startovních listinách, nebyl to objektivní obraz rozložení sil. Jak se tyhle předpovědi a naděje budou naplňovat uvidíme už 12.března po GP Bahrainu. Testy před sezonou jsou jedna věc a závody druhá. Ale ani pak nebudeme moci dělat předčasné uzávěry. V Malaisii a Austrálii to pak může být úplně jinak. A tak si jen můžeme přát, aby celá letošní sezona 2006 byla ještě zajímavější než loňská a abychom mohli mít ze sledování mistrovství světa radost a požitek.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com