Jiří Jupa a jeho závodní koníček Jiří, Jupa, Družec, motorsport, 2022 | Constructors F1

etina English Rusky

Jiří Jupa a jeho závodní koníček Jiří, Jupa, Družec, motorsport, 2022 | Constructors F1 Constructors F1

Jiří Jupa a jeho závodní koníček

V.Rožánek/ M.Sanytrák | 29.10.22 | Aktuality

Jiří Jupa, motorsport, Družec, 2022

Automobilový závodník, který se závodění věnuje už hodně dlouho, ať již okruhovým, nebo kopcovým závodům.Ale závodit začal někde úplně jinde. Více už v rozhovoru s Jiřím Jupou z Družce z Kladna.

1 

Ahoj Jirko, jak jsi se dostal k závodům, jak jsme se dočetli již v některých jiných rozhovorech, měl jsi jiné začátky, než ježdění auty? Jaké ty začátky byly?

Ahoj. Na závodech jsem vyrůstal od dětství. Můj otec závodil na okruzích a kopcích. Například s Mičánkem, Vorlem, Michlem, Límem, atd. Já však začínal v devíti letech motokrosem.

Začátky byly za totality, takže dostat se k pořádné technice bylo složité. Vyrůstal jsem na strojích ČZ a v šestnácti letech jsem vyhrál juniorskou třídu. To bylo v roce 1986. Následující rok jsem byl třetí celkově v ČR a měl se dostat do reprezentace. Otec nebyl u komunistů, takže jsem měl smůlu. V tu chvíli se mi hroutil svět.

2

Kdy jsi se dostal k závodům aut a na který z těch počátečních závodů si vzpomeneš?

S auty jsem začal v roce 1988 po dosažení 18 let. Tenkrát se dříve nemohlo. Můj první závod byl kopec ve Vyskeři. Mimochodem ve třídě s Edou Paterou, Mírou Černým atd. těch jmen bylo více, se kterými se potkám dodnes.

3 

Jezdil jsi kopcové závody, jezdil jsi i okruhy, každá ta disciplína má své kouzlo, která se ti více líbí?

Závody do vrchu byly velký adrenalin, protože si musel bez chyby a co nejrychleji dojet do cíle. Žádné únikové zóny atp., takže každá chyba crash. Je to jiné než okruhy, ale jak říkám, velký adrenalin, a to mi jako závodníci rádi, ale čekání na jízdu trvalo dlouho a brzy po jízdě. Takže jsem měl o něco raději okruhy. Tam když se vešlo do jedné sekundy 25 jezdců, byla velká bitva až do cíle. Závod trval třeba hodinu a pořád předjíždění, takže super.

 

Jsi několikanásobný mistr v závodech na kopcích, či na okruzích, který titul máš ve své bohaté sbírce věnců a pohárů nejraději?

Určitě. První titul v roce 1993 ve formuli Škoda na okruzích a titul na kopcích. Nejvíce si cením poháru z velké ceny Brna v roce 1998 v závodech Škoda Pickup Cupu, kde jsem startoval za deště po technické závadě z posledního místa na startu. Bylo nás 25 stejných vozů. Po dvaceti kolech jsem projel vítězně cílem jako první. Pohár mě předával Jackie

Stewart, který tam byl na závodech historických formulí a náš závod viděl a pohár mě předal osobně. Velký zážitek.

 

Jezdil jsi v týmu Křenek Motorsport, měl jsi i vlastní závodní tým, jaké zajímavé vozy jsi během své závodnické kariéry vystřídal a do jakého vozu by si se hned z fleku vrátil?

Začínal jsem se Škodou 130L. Pár závodů s Favoritem pak už formule Škoda. Po dosažení titulu ve formulích Škoda jsem přestoupil do týmu Mičánek motorsport a závodil s formulí 3. U Pepy Křenka nejlepší závodní léta. Škoda Pickup, BMV M3, Škoda Octavia kopcová i okruhová, Octavia Cup a nespočet otestovaných závodních vozů, protože Křenek upravoval podvozky závodních vozů a já je testoval. Od Ferarri, Audi, BMV atd. samé okruhové vozy,

Superturisma i DTM, ale určitě bych se vrátil do formulí od F3 výše.

 

Zatím poslední závody, na kterých tě mohli diváci vidět byly kopce s týmem Lukamotorsport a jejich pekelný stroj Corvette Z06 R s 540 koníky, jak se ti do kopců jezdí s tímto dravým autem?

Tak na stará kolena jsem dostal možnost od Lukáše Karhana otestovat Corvette a byla to láska na první svezení. Budou to už čtyři roky, co jsem u Luka Motorsport. No jinak kopce jsem jel s tímto vozem dvakrát. A to na Benecku v Eddacupu. Je to spíše okruhové auto. Ale i přes to to byl parádní zážitek.

 

Poslední dobou pomáháš ve zdokonalování i Maxi Karhanovi s motokárama, jak jsi s prací kouče tohoto mladičkého závodníka spokojený?

Max s motokárama jezdí již od malinka a vyrůstá a sbírá veškeré zkušenosti pro velké závodění, kde bych mu rád pomohl.

 

A jako poslední otázku pro tvé věrné fandy položíme dotaz, který by chtěl každý znát, tedy kde, nebo v jakém autě tě případně uvidíme opět na závodní dráze, nebo na jaký závod nás pozveš?

Nechávám všemu volný průběh. Staví se teď nová Corvette a určitě jí budu učit jezdit a když všechno dobře dopadne tak se svezu nějaký okruhový závod třeba i v Mostě.

 

Popřeme na závěr, aby se Ti dařilo nejen na závodní dráze a budeme se těšit, že tě na ní brzy uvidíme.

 

Vláďa Rožánek a Jiří Jupa

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com