Již čtvrtý závod mají za sebou jezdci Drexler Formula Cupu na Red Bull Ringu. Dvojité vítězství si přivlastnil Maďar Benjamin Berta. Drexler, formule, F1, Cup, 2023. | Constructors F1

etina English Rusky

Již čtvrtý závod mají za sebou jezdci Drexler Formula Cupu na Red Bull Ringu. Dvojité vítězství si přivlastnil Maďar Benjamin Berta. Drexler, formule, F1, Cup, 2023. | Constructors F1 Constructors F1

Již čtvrtý závod mají za sebou jezdci Drexler Formula Cupu na Red Bull Ringu. Dvojité vítězství si přivlastnil Maďar Benjamin Berta.

Miroslav Sanytrák/Vláďa Rožánek a Rolf Schindler, Drexler Formula Cup 2023 Foto Michael Rehak | 29.5.23 | Aktuálně

Drexler Cup 2023

Drexler Formula Cup 2023: Berta vede v půli sezóny.

Polovina sezóny zaklepala na dveře seriálu Drexler Formula Cup. Po ne mnoho vydařeném závodu na Hungaroringu, kde se sešlo velmi malé pole startujících, už na Red Bull Ringu bylo přeci jen veseleji.

Druhé dvojité vítězství v sezóně si připsal Maďar Berta, který se už v Maďarsku s Zellerem o vedení přetahoval. Tady také čekaly na jezdce plné bodové žně, takže i když Berta doma nezvítězil, tady měl více bodů do celkové klasifikace. Maďar jedoucí s Dallarou 316 Mercedes v týmu Franze Wösse začal zostra už vítězstvím v kvalifikaci. Dobře se v kvalifikaci ukázala také Japonka Noda, která ji vedla, ale po sérii červených vlajek ji znovu před deštěm předstihl Maďar Berta.

Berta vládl kvalifikaci, pak i prvnímu závodu Drexler Cupu

Po startu se do sebe zakousli Perego a Benalli, přičemž zůstal stát i další Ital Sartori. Následoval desetiminutový pobyt Safetycaru na závodní dráze. Při dalším zápolení zase pro změnu Italové Galli a Rasero přivolali na trať už podruhé SafetyCar. Po restatu zvítězil Maďar Benjamin Berta, před sedmnáctiletou Japonkou Juju Nodou a Švýcarským matadorem Sandro Zellerem s Dallarou 316 Mercedes.

V F3 Trophy vítězí Švýcar Marcel Tobler s Dallarou 308 Mercedes, před dalším Švýcarem Thomasem Amwegem na Dallara 309 Volkswagen a bronz odvezl Urs Rüttiman s Dallarou 306 VW. Na našeho Václava Laušmanna s novým vozem stáje Sape Motorsport Dallara 317 Toyota čekalo v cíli pěkné čtvrté místo.

Ve Formel Light vítězí domácí Dr. Norbert Groer s Formel Renault 2,0, před Italem Turchettem.Sape Motorsport bronzový na Red Bull Ringu

Pellegrini s Dallarou 320 Mercedes, ani Juju Noda s motorem Spiess se moc nesvezli, ani nepobrali žádné body. Ital se po ráně přetočil, ale vystoupil z formule nezraněn. Juju Noda ještě pokračovala, ale v průběhu závodu přistála ve štěrkovém loži. Po devítiminutové fázi Safetycaru si vedení udržel až do cíle Benjamin Berta, před Francesco Gallim na Dallara 320 Mercedes, kterého ale v závěru ještě předstihl Sandro Zeller a druhé místo si náležitě zasloužil. Následovali čtvrtý a pátý Ital Perego a Benalli. F3 Trophy zvítězil Švýcar Tobler, před krajanem Amwegem a třetí místo tentokrát odvezl tým Sape Motorsport s Dallara 317 Toyota. Po Beckhäserovi se Václav Laušmann stal druhým letos bodujícím Čechem a patří mu devátá příčka v hodnocení Formel F3 Trophy. Tom Beckhäser figuruje zatím na jedenáctém místě s Enrico Milanim.

Formuli Light s vozem Formel Renault 2,0 vyhrál Ital Steffano Pallumieri, před krajany Turchettem a Balestrinim.

Další závod Drexler Formula Cupu bude hostit dlouhý okruh ve Spa.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com