Komentář k situaci v F1. F1, formule, 1, Skokan, skokan roku , skokan roku F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Komentář k situaci v F1. F1, formule, 1, Skokan, skokan roku , skokan roku F1 | Constructors F1 Constructors F1

Komentář k situaci v F1.

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 6.3.09 | Komentáře - M.Sanytrák 2009

Domnívám se, že všechna prohlášení stájí v čele se Scuderia Ferrarri Marlboro F1 jsou sice velmi zajíma.....

Domnívám se, že všechna prohlášení stájí v čele se Scuderia Ferrarri Marlboro jsou sice velmi zajímavá, ale především povedou ke změněně ne seriálu, ale personálním změnám ve vedení FIA. Přestavba „závodiště“ na dvě samostatné soutěže je sice myslitelná, ale domnívám se, že nereálná, mít zde dvě stejné soutěže na stejných okruzích, je dost náročné, i když...? Například převzetí A1GP na F1, to by změnilo filosofii A1GP, ač i to je možné. Předpokládám, že dojde k výměně vedení FIA a stane se následující:

1) Odejde Max Mosley a za něj nastoupí Jean Todt

2) Odejde Max Mosley – za něj nastoupí někdo jiný než Jean Todt, ale Luca di Montezemolo to nebude

3) Odejde Bernie Ecclestone a nastoupí za něj Jean.Todt a za Max Mosleye někdo jiný, ale Luca di Montazemolo to nebude.

4) Nedovedu si představit dvojici ve vedení Bernie Ecclestone a Luca di Montezemolo, domnívám se, že mužem v pozadí je a bude Luca di Montezemolo a do vedení FIA bude dosazen sice zatracený ve Ferrari, ale skvělý organizátor, znalý perfektně prostředí F1 pan Jean Todt. (v tomto případě ta „zatracenost“ mohla být právě již přípravou pro změny ve FIA neboť přestup ze šéfa stáje rovnou do vední FIA by nebyl dobrý, takto byl J.Todt „uklizen“ ( aby si stačil v klidu připravit půdu pod nohama) a nyní nastane jeho doba a Ferrari si upevní pozice.

5) Určitá nesnášenlivost pro dobro věci půjde stranou a do vední FIA zasedne vedle B.Ecclestoneho pan Luca di Montezemolo (jeho kapacita je totiž dost velká na to aby všechny funkce stihl, i když se všichni domnívají, že už TOHO dělá dost) funkce Max Mosley bude zrušena, lepe nahrazena dvěma , nazveme je asistenty.

6) Domnívám se, že nastane opět doba, kdy se šampionát vrátí do USA a rozšíří se na 20 velkých cen včetně Číny. Důvodem bude vliv automobilek na tyto trhy, pro skupinu FIAT dost zásadní.

7) Spekulace nepotřebnosti továrních stájí v F1 považuji za sice zajímavé, neboť rozpočty stájí mohou hradit jiné zdroje (Soudská Arábie, USA, Indie, Rusko, Čína) a automobilky budou vydělávat dál dodáním motorů ( zatím zde má vedoucí pozici Mercedes Benz a Ferrari). Z marketingového hlediska by to ale pro automobilky mohlo znamenat citelné ekonomické ztráty, dodávky motorů jsou sice ekonomicky zajímavé, ale ne spasitelné. Vše se ale dá dostatečně dobře nahradit marketing managementem jednotlivých automobilek, to zvládne průměrný marketér. Pravdou ale je, že celosvětová ztráta sledovanosti F1-potažmo tovarních týmů – se těžko nahrazuje jinou reklamou továrny, pouze novým trhem, což je právě přenesení F1 do Číny, Indie, Ruska a nepodceňujme Indii.

8) Domnívám se, že dodání motorů jednoho výrobce a osekání pravidel z důvodů zajímavosti pro diváky je vhodné tak pro nižší formuli líhně nováčků, ale ne pro špičkové technologie, diváci přijdou stejně a ve větší míře, když se sníží v některých lokacích vstupné, nahradí se zvýšením prodeje čehokoliv v prostoru tribun, větší show během tréninků, prostě se divák obere něčím jiným( a možností je nepřeberně) ještě o větší peníze než je na vstupném, byť toto je jistotou

9) Skutečně vznikne nový serriál pdo taktovkou FOTA, potom opět můžeme spekulovat, kam půjde současná Formule 1 a jakou novou značkou se bude seriál honosit, jaká vzniknou pravidla, budou otevřenější, rozpočty nekonečné,uvidíme???

Drazí čtenáři, ale všechno jsou to jenom spekulace, jak by mohlo či nemohlo dopadnout , rozumný člověk je sice vysloví, ale život ukáže, jak tomu bude či nebude, zatím se stále jedná, vzájemně vyhrožuje soudy,ale času moc není pro definitivní rozhodnutí, byť i to je na zamyšlenou, zda právě ten čas není umělým strašákem.


B. Ecclestone


J. Todt


L. di Montezomolo


M. Mosley

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com