Konec nadvlády Red Bullů? F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1

etina English Rusky

Konec nadvlády Red Bullů? F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1 Constructors F1

Konec nadvlády Red Bullů?

Karel Jílek ,sr./foto J.Křenek | 3.6.10 | Komentáře - K.Jílek Sr. 2010

Šampionát se nedostal ještě do první poloviny a zdá se, že se karta obrací. Poprvé Red Bull ..........

Šampionát se nedostal ještě do první poloviny a zdá se, že se karta obrací. Poprvé Red Bull nezískal čelo startovního roštu, zatímco McLaren slavil druhý double a vede jak v jezdcích, tak i v konstruktérech. Úvaha není však zdaleka tak jednoduchá, aspektů je mnoho a zdá se, že největším dílem zamíchaly pořadím pneumatiky. Konečně se potvrdilo volání po druhém pit stopu, který zdramatizuje nudné kroužení. Obě dodané směsi totiž již dopředu signalizovaly, že se na nich nedá dojet pouze na jednu zastávku, a bylo nutné měnit zaběhnuté strategie. Z první desítky jich pouze sedm startovalo jako obvykle na té měkčí sadě, Red Bullové a Kubica vsadili na obrácenou volbu a zdá se, že prodělali.

Pro pořádek je třeba připomenout již značné změny ve výsledcích měřeného tréninku. Dominantní postavení si udrželi jezdci McLarenu a Red Bullu, mezi které se dostal pouze Alonso. Již šestý však byl Liuzzi před Massou, Kubicou a druhým vozem Force India. Na prvního Mercedesu zbyla až desátá příčka, Schumi se do top desítky vůbec nedostal. Webber musel po tréninku měnit motor, spadl z první do čtvrté řady, a tím zřejmě přišel o lepší výsledek v cíli.

Start proběhl bez problémů, Hamilton udržel první pozici před Vettelem a Alonsem, kterého sledoval Button. Webber se dostal na páté místo a dopředu poskočil i Schumacher. Od desátého kola zaúřadovaly ojeté zadní pneumatiky a v jejich důsledku jednotliví aktéři nepravidelně zajížděli k jejich výměmě. Z tohoto důvodu byli značné rozdíly v rychlostech, a proto se neustále předjíždělo. K tomu přispíval i charakter trati ve stylu "stop and go", který na několika místech k předjíždění přímo vybízel. Na nesprávnou strategii doplatili oba Red Bullové propadnutím na čtvrtou a pátou pozici, problémy měli i Schumi, kterého si v závěru podávali nováčci v pořadí Buemi, Suttil i Luizzi tak, že skončil mimo body. Ty naopak získal jeho kolega Rosberg, který ubránil před Kubicou šesté místo, a tím ho přeskočil v celkovém pořadí. V závěru Button mazácky využil zdržení Alonsa při předjíždění vozu o kolo zpět a přičinil se o druhý double McLarenů.

Tím skončil zatím nejzajímavější závod první poloviny seriálu, který ukázal, že co nedomyslela FIA, mohou napravit gumaři bez změny pravidel.




Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com