Kout byl v Assenu nejrychlejší v tréninku Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Kout byl v Assenu nejrychlejší v tréninku Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Kout byl v Assenu nejrychlejší v tréninku

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 31.7.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2015

Kout byl v Assenu nejrychlejší v tréninku
Lépe to ani začít nemohlo. Adam Kout dosáhl v jediném tréninku na poslední podnik ME superkartů nejrychlejšího času. Soupeřům na trati v nizozemském Assenu navíc pořádně „naložil".
Český reprezentant zajel 1:36,270, druhý Brit Liam Morley 1:37,943. „Docela mě to překvapilo, že je za mnou taková díra," konstatoval spokojeně Adam. „Zůstal jsem jen půl sekundy za svým maximem, kterého jsem tu dosáhl loni. Jenže tenkrát to bylo na nových gumách, teď jsme nasadili použité." Největší Koutův konkurent Peter Elkmann zaknihoval jen 1:39,356 a musel se spokojit se šestou příčkou. „Zabalil to už někdy v půlce. Těžko říct, zda měl nějaké potíže. Ale je to jenom trénink, ten o ničem nerozhoduje," krotil nemístný optimismus pilot týmu MS Kart. Jeho šéf Milan Šimák byl ve svém hodnocení lakonický: „Zatím dobrý. Výborný čas, i když jsme těsně před začátkem řešili problém s elektrikou."
A,Kout
Adam Kout a jeho stáj se nyní soustřeďují na dvoudílnou kvalifikaci. Její úvodní část se uskuteční již dnes od 14.30 hodin, druhá zítra v 8.55 hodin. Počasí je neletní, teploměr se zatím vyšplhal jen k 15 stupňům. Logicky se proto nabízí úvaha, že větší váhu bude mít v souboji s chronometrem odpolední „teplejší" seance. „Úplně tak to nebude, ranní chlad zase může více svědčit motorům. Oba díly pojedu naplno. Jak jsem už říkal, postavení na startu bude tady hrát klíčovou roli," uvedl Kout.

Časový harmonogram ME superkartů v Assenu

Pátek 31. července
1. kvalifikace 14.30 - 14.55 hodin

Sobota 1. srpna
2. kvalifikace 8.55 - 9.20 hodin
1. závod 16.35 - 17.00 hodin

Neděle 2. srpna
2. závod 8.45 - 9.10 hodin

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com