Kout letos poprvé a naposledy nedojel Adam Kout, jezdci, motokáry, okruhy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Kout letos poprvé a naposledy nedojel Adam Kout, jezdci, motokáry, okruhy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Kout letos poprvé a naposledy nedojel

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 18.10.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2015

Až v úplně posledním závodě sezony se u jména Adama Kouta objevila ve výsledkové listině zkratka DNF. I přes odstoupení pro technickou závadu se však český jezdec stal vítězem European Superkart Series.

Adam Kout

Do derniérového klání na okruhu v nizozemském Assenu vyrazil Kout z pole position, ale zpočátku se propadl na čtvrtou příčku. Cílem prvního kola už ovšem projížděl jako druhý a když vedoucí Peter Elkmann z Německa udělal hodiny, dostal se do čela. Jenže v polovině jízdy byl nucen svoji motokáru odstavit: „Zařadil jsem trojku a už jsem ji nevyndal. Něco se v převodovce zaseklo. Teď ji rozebíráme a zjišťujeme, co se přihodilo,“ hlásil Adam z autodromu. „Škoda, myslel jsem si, že celý rok absolvujeme bez odpadnutí. Naštěstí nás to potkalo až teď, kdy už o tolik nešlo.“ Elkmannovi totiž ani dnešní vítězství (před hostujícím Britem Clarkem a Nizozemcem Maasmannem) nestačilo k tomu, aby Kouta předstihl v celkové klasifikaci European Superkart Series.

Tovární pilot týmu MS Kart právě skončenou sezonu bilancuje s hrdostí: „Můžu s klidným svědomím konstatovat, že byla nejúspěšnější v celé mojí dosavadní závodnické kariéře. Zvítězil jsem ve dvou superkartových šampionátech, včetně toho nejvyššího, mistrovství Evropy. Obrovskou zásluhu na tom má Milan Šimák, který káru dokázal vypiplat na skutečně špičkovou úroveň, předtím v téhle disciplíně nevídanou. Díky patří i všem členům stáje a v neposlední řadě mému tátovi a bratrovi, bez jejichž podpory bych se neobešel.“

I když teď Adam Kout na pár měsíců sundá závodní přilbu z hlavy, „v akci“ zůstane i nadále. Již 7. listopadu zamíří na slavnostní vyhlášení výsledků European Superkart Series v Oscherslebenu a o víkendu 14. a 15. listopadu bude hostem na výstavě Rychlá kola v Lysé nad Labem.

 

 

Konečné pořadí European Superkart Series:

1. Adam Kout 362, 2. Peter Elkmann 359, 3. Andreas Jost 178…

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com