Kvalifikace na grand prix Španělska a pneu Pirelli na dnešní závod . Pirelli, formule 1, formule, F1, sport, F1 sport, okruhy, závody, | Constructors F1

etina English Rusky

Kvalifikace na grand prix Španělska a pneu Pirelli na dnešní závod . Pirelli, formule 1, formule, F1, sport, F1 sport, okruhy, závody, | Constructors F1 Constructors F1

Kvalifikace na grand prix Španělska a pneu Pirelli na dnešní závod .

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 11.5.14 | Pneu Pirelli F1

Pirelli F1

Medium pneumatiky Pirelli  jsou  klíčem teplých podmínek kvalifikace.

Přilnavost při zvýšení teploty působila především v odpoledních hodinách.

Opotřebení pneumatik se očekávalo a pro dnešní závod se počítá se třemi zastávkami v boxu, i když i dvě zastávky jsou přípustné. Takže kombinace a strategický plán bude pravděpodobně u různých pilotů opět různým. 

 

Medium pneumatika je o osm desítek rychlejší než hard pneumatika Pirelli Zero F1. Mezera mezi typy pneumatik byla až 1 s, což je však redukováno. 

 

Lewis Hamilton  přes Q1 ušetřil sadu středních pneumatik , měl tcvrdé pneumatiky  a dosáhl pole position, jeho 35 v kariéře.Nejúspěšnějším pilotem éry Pirelli v eformule 1 však stále je s 45 pole position pro Pirelli Sebastian Vettel. 

 

Pirelli Motorsport Paul Hembery řekl : " Když týmy zanalyzují výsledky kvalifikace budou se rozhodovat mezi dvěmi či třemi zastávkami.První zastávka vždy souvisí s plnou nádrží a větším opotřebením pneumatik a to je klíčem k počtu zastávek, jak kdo z pilotů ošetří pneumatiky a kolik kol z nich doslova vymáčkne z prvních pneumatik". 

 

V loňském roce vyhrál Fernando Alonso a startoval z páté pozice, jde tedy i o umění šetření pneumatik a nezáleží až tak na pozicích na startu. Pneumatiky jsou pro všechny piloty stejné, uvidíme, jak se který pilot a jeho monopost "popere" s pneumatikami. 

 

Podle výpočtů Pirelli bude výměna z 66 kol se třemi zastávkami probíhat takto: 

1) Střední pneumatiky Pirelli Zero F1 kolem 20tého kola změna na medium

2) 38 kolo opět medium

3) 45 kolo na tvrdé pneumatiky

Se dvěma zastávkami to pak bude pravděpodobně vypadat takto:

1) Start na mediu , výměna 22 kole opět medium

2) 45 kolo na tvrdé pneumatiky

To jsou předpoklady dnešního závodu. 

 

Dle Pirelli se tedy máme nač těšit. 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com