Lewis Hamilton a proč Scuderia Ferrari, spekulace, skutečnosti, myšlení pilota formule 1. Lewis Hamilton, Scuderia Ferrari , monopost, grand prix, spekulace, 2024, 2025 | Constructors F1

etina English Rusky

Lewis Hamilton a proč Scuderia Ferrari, spekulace, skutečnosti, myšlení pilota formule 1. Lewis Hamilton, Scuderia Ferrari , monopost, grand prix, spekulace, 2024, 2025 | Constructors F1 Constructors F1

Lewis Hamilton a proč Scuderia Ferrari, spekulace, skutečnosti, myšlení pilota formule 1.

Miroslav Sanytrák, foto: www.activepictures.cz | 20.3.24 | Komentáře - M.Sanytrák 2024

Formule 1 20024

Překvapení pro celý svět formule 1 nastalo informací, že Lewis Hamilton odchází do sezony formule 2025 jako člen italského týmu z Maranella - Scuderie Ferrari. 
Co se stalo v hlavě jednoho z nejúspěšnějších pilotů formule 1, že opouští hvězdný tým Mercedes AMG Petronas F1 a jde ke konkurenci ?

Dovolím si poznamenat několik skutečností, které Lewise Hamiltona posouvají do týmu Scuderia Ferrari. 

V současné době je to pilot formule 1, který byl zvyklý vítězit a nyní se potýká být vůbec na bedně, ano je to frustrující i přesto, že se tým snaží sebe více. Všichni ve světě formule 1 byli překvapeni a vedou se různé spekulace, proč, nač???

Každý pilot formule 1 má sen závodit za tým Scuderia Ferrari a určitým způsobem je jedno kdy, prostě být v Maranellu. To je ten hlavní důvod i pro Lewise Hamiltona. Mnozí psali, že se někde vyjádřil o svém přání. Jak tomu však bude až sedne do sedačky monopostu Ferrari ??? V tuhle chvíli to neví ani on sám. 

1

To už není jen o týmu, o rudém monopostu, to je o technicke, o nástroji, který musí fungovat. To, že dostanete do týmu pilota s obrovskými zkušenostmi je jedna věc, tou druhou je nástroj-monopost formule 1, který mu dáte do ruky. Bez nástroje ani šéf týmu Frederic Vasseur nic nezmůže! 
Ano, to tak prostě je. Tým Scuderia Ferrari získává vstupem Lewise Hamiltona i jeho vědomosti, zkušenosti i znalosti monopostu formule 1 Mercedes. Ať mi nikdo neříká, že se nebude tým snažit získat tyto poznatky  i když Mercedes pokulhává současným stavem jeho nástrojem-monopostem Mercedes. 

Motivace je na místě, ale když nemáte nástroj, motivace upadá a upadá. Nemáte prostě energii závodit i když chcete sebevíce. 
V současné době je na místě říci, že zde existuje mnoho pilotů, kteří jsou na více či méně skoro stejné úrovni, ale nemají nástroj pro to umístít se na bedně. Tomu tak bylo vždy. Když máte nástroj - monopost F1, vidíte, že časy v první desítce jdou rychle za sebou a rozdíly jsou malé. 

Osobně jsem zvědav jak Lewis Hamilton bude bojovat ve Ferrari, jeho mladší kolega by také rád titul mistra světa. 

Kdo bude v týmu číslem 1 ??? To uvidíme. Podle předpokladů a historie Scuderia Ferrari by jím měl být právě Lewis Hamilton. 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com