Lidé využili možnost zalyžovat si či se projít po dráze, zaujal i Winter Trial. Most, autodrom, F1, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

Lidé využili možnost zalyžovat si či se projít po dráze, zaujal i Winter Trial. Most, autodrom, F1, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

Lidé využili možnost zalyžovat si či se projít po dráze, zaujal i Winter Trial.

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 24.1.17 | Aktuality

Most 2017

Po celé úterý přijížděli lidé do areálu mosteckého autodromu.


Využili jedinečné možnosti zdolat zasněžený velký závodní okruh pěšky či na běžkách. Řadu z nich také přilákalo psí spřežení musherky Soni Svobodové z Cínovce na Teplicku. Tažena na saních svými čtyřmi kříženci severských plemen zdolala dráhu hned dvakrát. Zasloužené pozornosti motoristických fanoušků se těšila zastávka účastníků mezinárodní dálkové rally veteránských vozidel The Winter Trial, kteří si to dopoledne rozdali v testu pravidelnosti na malém závodním okruhu na polygonu. Mnozí návštěvníci si nenechali ujít žádnou z nabízených podívaných.

Pro musherku a jej čtyřnohé svěřence bylo svezení po okruhu premiérou. „Jeli jsme pro zábavu. Pro pejsky to bylo něco nového, co dosud nezažili. Užili jsme si to. První kolo jsme spíše kopírovali trať okruhu. Psi jsou totiž zvyklí na lesní cesty. Při druhém už ale pochopili, že lepší to bude vedle dráhy, kde je více sněhu a lépe se jim běží,“ shrnula zážitek sympatická mladá žena.

Trasa letošního ročníku oblíbené soutěže historických automobilů The Winter Trial vede z Nizozemska přes Německo a Českou republiku do Rakouska. Měří 2 500 kilometrů. Startovní pole tvoří 57 posádek ze sedmi zemí.

Do Mostu se závod vrátil po čtyřech letech, trať si posádky pochvalovali.


Smůlu si vybral Nizozemec Sybren van der Goot s vozem Datsun 240Z z roku 1971, který figuroval na průběžném druhém místě závodu. „Přijeli jsme na autodrom a 500 metrů před startem vložky na polygonu se rozpadl pohon alternátoru a roztrhl se řemen. Soutěž jsme si doposud užívali. Mrzí mě, že jsme se na rallyové trati polygonu nemohli svézt, vypadá velmi pěkně,“ litoval jezdec.

Winter Trial je první letošní akcí, na které se představí historické závodní vozy. Autodrom nabídne ještě další přehlídky veteránů, a to včetně motocyklů. Prestižní bude premiérový závodní víkend The Most Historic Grand Prix, jenž se uskuteční na velkém závodním okruhu 12. až 14. května. Diváci se mohou těšit na souboje jezdců v sériích FIA Lurani Trophy for Formula Junior Cars, HGPCA – vozy velkých cen z let 1930 až 1965, Triumph Competition and British HTGT a také HAIGO v kategorii historických cestovních vozů a formulí.

Velký okruh autodromu se veřejnosti znovu otevře už v sobotu 28. ledna, kdy pokračuje The Most Winter Challenge, tedy zimní jízdy po dráze vlastním vozem. Jeho součástí bude i jednokolový, odlehčeně pojatý závod LOUDA CUP. Ceny pro tři nejlepší účastníky dodá společnost Spoilercentrum. Zastupuje na tuzemském trhu několik zahraničních výrobců spoilerů, čiré optiky nebo například podvozkových částí. Provozuje také e-shop s tuningovými doplňky pro automobily.

Vítěz a závodníci, kteří protnou cílovou pásku na druhém a třetím místě, se tak mohou těšit na poukazy na nákup zboží v e-shopu firmy Spoilercentrum v hodnotě 1 000, 800 a 500 korun. „Každý z úspěšných jezdců získá také nástěnný kalendář společnosti AUTODROM MOST s fotografiemi s motivy motoristického sportu z limitované edice, který je zároveň pozvánkou na závody na autodromu v letošní sezoně, upřesnila eventová manažerka Veronika Raková.

The Most Winter Challenge se uskuteční za každého počasí. Více informací včetně organizace zimních jízd a jejich dalších termínů zájemci najdou zde.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com