M.Sanytrák – motocykly. OK9FER, Miroslav Sanytrák, Unhošť , Kladno | Constructors F1

etina English Rusky

M.Sanytrák – motocykly. OK9FER, Miroslav Sanytrák, Unhošť , Kladno | Constructors F1 Constructors F1

M.Sanytrák – motocykly.

Miroslav Sanytrák | 10.8.04 | O mne

OK9FER

Motorky v Unhošti . 

 Už v roce 1966, kdy mi bylo  šest let jsem obdivoval svého strýce Pavla, který měl Jawu a jezdil s ní za svoji budoucí ženou, mojí tetou Annou na Doksy k mé babičce, kde jsem trávil celé své dětství. Koníček motorskářství ale začal v letech 1973 až 1975, kdy se v lesích kolem Unhošť-Nouzova a Malých Kyšic scházela parta spolužáků : Václav Matějka, Jaroslav Kolář, Stanislav Korpa, Jiří Javůrek, Jiří Hercl a já. Hlavním strůjcem byl Vašek Matějka, který ve své dílně stavěl terénní motorky kubatury od 50ccm po 125ccm, to samé kutil Jarda Kolář i my ostatní. Vedoucím skupiny byl jednoznačně náš kamarád Vašek Matějka.

 

V době mých studií na průmyslovce jsem se dostal k motocyklům dost sporadicky, spíše jsem se naučil dělat u soustruhu, kovat v kovárně a díky svému otci, specialistovy  na šedou litinu jsem měl přístup do sléváren a naučil se přesnému lití, kde jsem obdivoval technologii slévárny ve Kdyni. V té době jsem vlastnil Stadiona a jezdil na něm zhruba dva roky, potom v roce 1989 jsem jezdil na Babetě, kterou dostala moje žena, ale používal jsem ji hlavně já, mým hlavním mechanikem, jde-li to tak říci byl pan Václav Oplt, který je dodnes velkým machrem v široké oblasti a stále mi dost pomáhá. Účastnil jsem se mnoha závodů motokrosu pořádaných Svazarmem v Unhošti držíc palce svému příteli Františkovi Křivskému a celému týmu, zde jsem dost fotografoval. První větší seznámení s motorkáři bylo na svatbě dcery mého kamaráda Milana Černého, který měl chopera a jeho dcera si brala motorkáře, sama na motorce a já to všechno fotil. To byla však tak jedna, dvě  epizody setkání s pořádnými  motorkami.

   

Předěl nastal v pozdější době, v roce 2005, kdy jsem se seznámil s panem Janem Čejchanem, který mne zasvětil do motorkářství  a ukázal cestu další relaxace. Honza mne i zasvětil do života motorkářů a seznámil mne s Pavlem Hanzlíkem, také unhošťákem, světoznámým kaskaderem.(www.hanzlik.pavel.com). Díky Honzovi jsem si v prosinci na „stará kolena“ udělal řidičák na „velkou motorku“.  Dalším motocyklem je skútr Yuki 125 – rok 2006. Počátek roku 2007 je koupena JAWA CZ 250 ročník 1960, proveden převod, provedena změna barvy z modré – základní na červenou – tmavou, zaplaceno povinné ručení a začíná renovace.  Dále jsem sehnal v perfektním stavu Stadion 22 , ten je již renovován. Ve sklepě je ještě připravena JAWA 21 Pionýr k renovaci .

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com