Maťo Homola králem Slovakia Ringu TCR Europe, Janík Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Maťo Homola králem Slovakia Ringu TCR Europe, Janík Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Maťo Homola králem Slovakia Ringu

Janík Motorsport | 12.6.23 | Aktuálně

TCR a Maťo Homola

Maťo Homola o uplynulém víkendu znovu potvrdil, že Slovakia Ring má v kategorii TCR jen jednoho krále. A je jím právě slovenský závodník týmu Hyundai Janík Motorsport, který si ve svém chrámu dojel pro dvojité vítězství v rámci slovenské zastávky TCR Eastern Europe.

1

Slovakia Ring je pro Hyundai Janík Motorsport jedním z domácích podniků, protože okruh je motoristickým domovem Maťa Homoly. A ten nenechal nikoho pochybovat o tom, že pokud má auto v kondici, odvézt si pohár za první místo je pro všechny ostatní závodníky takřka nerozlousknutelným oříškem. V kvalifikaci skončil druhý za německým mladíkem Kircherem. Hned v úvodu prvního závodu jej ale předjel a první pohár byl doma. Do druhé jízdy startoval po reverse gridu z osmého místa. Během pár kol si proklestil cestu až na druhé a začal stahovat i prvního Ghermandiho. Toho ale v paddocku předchází pověst hodně tvrdého chlapíka, takže každý souboj s ním na trati může bolet. Ital byl však penalizován deseti vteřinami za ulitý start, takže Maťovi stačilo dojet za ním a tím pádem ani druhý pohár za vítězství v závodě nemusel po víkendu cestovat nikam daleko.

3

S úsměvem na rtech odjížděl domů i Carlo Czepiel, který se díky svým výkonům vrátil do TOP 5 průběžného hodnocení šampionátu. V kvalifikaci zajel třetí čas. V prvním závodě jednu pozici ztratil, ale díky dodatečné diskvalifikaci jednoho ze závodníků před sebou si nakonec i po této jízdě připsal body za třetí místo. V závodě číslo dvě se dlouho snažil najít recept na velezkušeného Kajaiu, což se mu ale nakonec nepodařilo a dojel čtvrtý.

4 

Jediným, kdo neodjížděl ze Slovakia Ringu úplně spokojený, byl Adam Kout. Částečně i dílem smůly se mu nepodařilo prodat dobrou rychlost, kterou naše auta na Slovensku měla. V kvalifikaci mu kamínek prorazil chladič, takže nezbyl prostor na vylepšení zajetého sedmého času. První závod pro změnu poznamenal kontakt s jedním ze soupeřů a Adam dojel i po již zmíněné diskvalifikaci na čtvrtém místě. Druhou závodní jízdu si bohužel pokazil sám. Po výletu mimo trať se krátce po startu propadl na úplný konec pole. Ve zbylém čase si sice skvěle zazávodil, ale sedmé místo, na které se dokázal dostat, pro něho i tak bylo za očekáváním.

10

Teď nás v TCR Eastern Europe čeká delší pauza, kterou si zpříjemníme alespoň podnikem Mistrovství ČR v závodech do vrchu ve Vrbně pod Pradědem v polovině července.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com