MAXX Formula: Poslední závody vyhrál Jenzer Motorsport Maxx, Formula, závody, Mugello, Itálie, 2023 | Constructors F1

etina English Rusky

MAXX Formula: Poslední závody vyhrál Jenzer Motorsport Maxx, Formula, závody, Mugello, Itálie, 2023 | Constructors F1 Constructors F1

MAXX Formula: Poslední závody vyhrál Jenzer Motorsport

Vláďa Rožánek | 13.9.23 | Aktuálně

Maxx Formula v Mugellu 2023

Poslední závody sezóny absolvovala závodní série Maxx Formula v Mugellu ovládl jezdec ze Švýcarska, ze stáje Jenzer Motorsport.

1

Sezóna rychlých formulí Landsail Maxx Formula odjela svůj letošní poslední závodní víkend v italském Mugellu. Na start se zde postavilo deset monopostů a uzavřely tak letošní sezónu, při které se opět představily v Mostě. K vidění na Mugellu byly i dva F1 vozy, tedy Wolfgang Jaksch s Toro Rosso STR8 Cosworth 2,4 V8 a Švýcar Peter Göllner se Sauberem C29 Cosworth 2,4 V8. Představil se zde i nováček Nick Hayek ze Švýcarska ze Speed Center Motorsportu.

2 

První jízdě na Mugellu kraloval Švýcar Martin Kindler z Jenzer Motorsportu na GP2 Mecachrome 4,0 V8. Známý tým ze Švýcarska letos jezdí i seriál FIA F4 CEZ, a tak ho viděli i čeští fandové motorsportu.

Druhý skončil vítěz mosteckých závodů Švýcar Thomas Zeltner s GP2 a třetí místo obsadil Němec Wolfgang Jaksch s Toro Rosso STR8 Cosworth 2,4ltr V8 a zvítězil tak v kategorii Prestige. Čtvrtý skončil další Němec Felix Grosse Aschhoff s GP2 a pátý dojel Francouz Patrick Harmuth. V kategorii Master zvítězil Frank Thomas z Belgie na Dallara World Series Renault 3,5ltr V6. Nováček Švýcar Nick Hayek dojel devátý.

Druhou jízdu zaslouženě vyhrál znovu jezdec Jenzer Motorsportu Švýcar Martin Kindler s Dallararou GP2, před krajanem Thomasem Zeltnerem a třetí dojel Američan Phil Stratford s další Dallarou GP2. Čtvrtý skončil Francouz Harmuth a pátý Němec Michael Grosse Aschhoff s další GP2. Vítězové kategie Masters a Prestige dojeli až na osmém a devátém celkovém místě a zvítězil Belgičan Frank Thomas a Wolfgang Jaksch. Peter Göllner se svým Sauberem C29 opět odjel jen kvalifikace, jako v Mostě.

 

1 závod Landsail Maxx Formula Mugello:

Martin Kindler (CH) Jenzer Motorsport – GP2

Thomas Zeltner (CH) Speed Center Motorsport – GP2

Wolgang Jaksch (D) F Xtrem Racing Team – Toro Rosso STR8 Cosworth

 
2.závod Landsail Maxx Formula Mugello:

Martin Kindler (CH) Jenzer Motorsport – GP2

Thomas Zeltner (CH) Speed Center Motorsport – GP2

Phil Stratford (USA) Speed Center Motorsport – GP2

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com