Modelársky klub Púchov sa zúčastnil prekonania svetového rekordu v najazdenej vzdialenosti na analógovej autodráhe. Automodeláři, MK Púchov | Constructors F1

etina English Rusky

Modelársky klub Púchov sa zúčastnil prekonania svetového rekordu v najazdenej vzdialenosti na analógovej autodráhe. Automodeláři, MK Púchov | Constructors F1 Constructors F1

Modelársky klub Púchov sa zúčastnil prekonania svetového rekordu v najazdenej vzdialenosti na analógovej autodráhe.

Laco Koterba | 4.6.24 | MK Púchov

Kluby automodelářů 2024 - MK Púchov

Pozvánku na túto mimoriadnu udalosť, dostal náš Modelársky klub Púchov z Nemecka pred viac ako pol rokom.

 
1
 
Po zvážení všetkých okolností, sme účasť potvrdili a začali sme s prípravou. Najprv sme pripravili zloženie tímu. K štyrom členom Púchovského tímu v zložení Martin Kumičak, Luhový Martin, Oktábec Ján a Bednárik Roman sme prizvali aj vedúceho Modelárskeho klubu Mac Ferrari Revúca Ladislava Koterbu. Ako vodič bol pozvaný Rasťo Bednárik. Pretekalo sa s modelom auta MELKUS RS 1000, v merítku 1:24. Mohli sme si vybrať predlohu skutočného vozidla, podľa ktorého model postavíme. Vybrali sme si oranžový model GT2 so štartovným číslom 2. Vlastník skutočného vozidla Michael Bluhm sa nám ozval a poslal nám aj fotky skutočného vozidla, aby sme dosiahli čo najväčšiu vernosť modelu. Dal nám aj súhlas k použitiu dobových ŠPZ RX 24-51.
 
2
Stavebnicu modelu sme po zaplatení všetkých poplatkov dostali z usporiadajúceho klubu. Karosérie boli vyrobené v taliansku na špeciálnej 3dtlačiarni, podvozky plafit rovnakého typu a všetky predpísané veci, kolesá, pneumatiky, motory, vodítka boli súčasťou stavebnice. O postavenie modelu sa postarali modelári z Revúcej a prvé testy nášho auta prebehli tak isto na ich drevenej dráhe, vzhľadom k podobnému povrchu ako majú v Nemecku. Rekord sa mal absolvovať v meste Heidenau pri Drážďanoch na 6 prúdovej autodráhe. Prihlásených bolo 13 tímov z Nemecka, Švajčiarska a my zo Slovenska.
 
3
Príchod do Haidenau na autodráhu bol naplánovaný vo štvrtok dopoludní, po obede už začínali merané tréningy a kvalifikačné jazdy na určenia poradia do pretekov. Vo večerných hodinách bolo hodnotenie spracovania modelu, technická kontrola vozidiel a modely boli uložené do uzavretých boxov.
V piatok ráno začínal štart prvých tímov a jazdilo sa 3 dni a 2 noci až do nedele. Tímy sa postupne striedali v jazde aj v oddychu. Podrobný rozpis jázd bol vyvesený na nástenke a tak sme vedeli pripraviť plán jázd nášho tímu na celé 3 dni. Usporiadajúci klub sa postaral o perfektné zázemie, takže nebola núdza o občerstvenie v hociktorú dennú, alebo nočnú hodinu.
Každý tým musel občas riešiť väčšie, alebo menšie poruchy, my sme museli meniť prevod, pneumatiky a aj zadreté guľôčkové ložisko zadnej nápravy.
 
No všetkých 13 áut nakoniec dorazilo do cieľa a pani Laura Kuchenbecker, pracovníčka inštitútu rekordov pre Nemecko, ktorá bola prítomná počas pretekov, odovzdala v písomnej podobe certifikát o novom svetovom rekorde usporiadateľom René Köhler a Alex Hluchy – Svetový rekord v najdlhších tímových pretekoch autodráhových autíčiek na analógovej autodráhe - potvrdenie o najazdení 4787,23 km.
 
V nedeľu o 18.00 hod. boli preteky ukončené, vyhlásili sa výsledky a mohli sme cestovať domov.
 
Viac fotiek vo fotogalérii.:
 
Převzato z internetu.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com