MONETA Money Bank prověřila své elektromobily na autodromu Moneta, autodrom, Most, F1,Formule 1,banka | Constructors F1

etina English Rusky

MONETA Money Bank prověřila své elektromobily na autodromu Moneta, autodrom, Most, F1,Formule 1,banka | Constructors F1 Constructors F1

MONETA Money Bank prověřila své elektromobily na autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 12.9.18 | Aktuality

Autodrom Most 2018

MONETA Money Bank prověřila své elektromobily na autodromu.

1

Společnost MONETA Money Bank, která jako první firma v České republice obmění postupně flotilu většiny svých služebních vozů za auta s výhradně elektrickým pohonem, pozvala na konci srpna 80 obchodních partnerů do areálu mosteckého autodromu. Ti si na výcvikových plochách polygonu vyzkoušeli jízdu právě s elektromobilem. Celodenní akce zahrnovala i řadu dalších zábavních a relaxačních aktivit. Výběr lokality ovlivnilo i zázemí autodromu, elektromobily totiž sám provozuje a disponuje také dobíjecí elektrostanicí.

2

 

S výměnou vozového parku za elektromobily již MONETA Money Bank začala v minulém roce a do konce letošního roku jich bude provozovat 55, čímž dále sníží svoji uhlíkovou stopu a posílí pozici tuzemského lídra v oblasti firemní elektromobility.  „Banka dosud objednala 150 kusů elektromobilů Volkswagen e-Golf. Naši zaměstnanci s elektrickými vozidly najeli během jednoho roku v souhrnu více než 215 tisíc kilometrů, čímž snížili vyprodukované emise o 32 tun ekvivalentu oxidu uhličitého,“ vysvětlil Aleš Sloupenský, Chief Retail Distribution Officer MONETA Money Bank.

3

Banka také buduje širokou síť dobíjecích stanic, které budou sloužit nejen jejím pracovníkům, ale i veřejnosti. „Do poloviny příštího roku bychom jich měli otevřít prvních padesát,“ upřesnil Aleš Sloupenský.

Mostecký autodrom uspořádal už začátkem letošního roku na výcvikových plochách polygonu pilotní kurz bezpečné jízdy právě s vozy VW e-Golf, jež zapůjčila v rámci partnerství automobilka Volkswagen. Nyní se už mohou přihlásit na kurz všichni zájemci z řad řidičů, kteří elektromobil vlastní nebo se k jeho nákupu chystají, případně jej používají jako firemní. „Kurz mohou absolvovat vlastním nebo vypůjčeným autem. Vyzkouší a otestují jeho chování v bezpečí uzavřených ploch pod odborným vedením instruktorů. Před ukončením kurzu si navíc mohou baterie vozu doplnit potřebnou energií v dobíjecí elektrostanici umístěné přímo na polygonu,“ informovala obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Součástí kurzu je i teoretická část v učebně polygonu.

4

 

Účastníci se seznámí s přednostmi a výhodami plně elektrického vozu, ale dozvědí se také jeho nedostatky, respektive úskalí, s nimiž se mohou v běžném provozu setkat zejména s ohledem na bezpečnost pasažérů. „Předpokládám, že v diskusi se nevyhneme ani frekventovaným tématům, jimiž jsou dojezd vozu na jedno nabití, počet a výkon dobíjecích elektrostanic či současné ceny elektrických aut,“ nastínil zkušený instruktor mosteckého autodromu Jiří Patera.

Jízdu v elektromobilu si může vyzkoušet i každý účastník některého z kurzů bezpečné jízdy určeného pro auta se spalovacími motory. Autodrom má totiž jeden zcela nový vůz e-Golf k dispozici formou dlouhodobé zápůjčky. „Stačí dát s předstihem vědět, abychom měli elektromobil pro kurz připravený,“ dodala Svobodová.

6

Autodrom úzce spolupracuje se spolkem Čistá mobilita, který podporuje myšlenku inovativního přístupu, jehož cílem je snížení emisí skleníkových plynů a znečišťujících látek v ovzduší. Spolek sdružuje průmyslové podniky, oborová sdružení a svazy, výzkumné a finanční instituce, národní orgány veřejné správy, uživatele, spotřebitele i odborníky využívající čistou mobilitu či podílející se na výzkumu, vývoji, inovacích nebo podpoře vozidel s alternativním pohonem.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com