Mostecké překvapení: Czech Truck Prix s Lackem a Buggyrou -Buggyra zamíří do Mostu i letos! Lackovi kamion připraví Buggyra Academy France Autodrom Most, lidé, historie, Česká republika, šampionát, vozy, Buggyra, FIA, ETRC | Constructors F1

etina English Rusky

Mostecké překvapení: Czech Truck Prix s Lackem a Buggyrou -Buggyra zamíří do Mostu i letos! Lackovi kamion připraví Buggyra Academy France Autodrom Most, lidé, historie, Česká republika, šampionát, vozy, Buggyra, FIA, ETRC | Constructors F1 Constructors F1

Mostecké překvapení: Czech Truck Prix s Lackem a Buggyrou -Buggyra zamíří do Mostu i letos! Lackovi kamion připraví Buggyra Academy France

Audrom Most /Press | 10.5.23 | Aktuálně

FIA ETRC 2023 - Autodrom Most -Buggyra

Přestože tým Buggyra na konci loňského roku oznámil jasné NE evropským truckům a zaměření na vytrvalostní série cestovních vozů a dálkových rally, nakonec na tradiční zastávce evropského šampionátu okruhových tahačů v Mostě nebude chybět. Koncem srpna se českým divákům představí Adam Lacko, který bude pilovat truck připravovaný v rámci Buggyra Academy France.

1

Jsme velmi rádi, že se nám podařilo dohodnout se s týmem Buggyra ZM Racing na jeho účasti na tradiční Czech Truck Prix a že fanoušci tak na startu uvidí českého zástupce Adama Lacka. Bude to skvělá příležitost pro všechny milovníky motorsportu, jak si užít konec prázdnin,“ raduje se Josef Zajíček, předseda představenstva Autodromu Most.

Pro Most je Czech Truck Prix, která letos načne neuvěřitelnou čtvrtou desítku ročníků, tradičním vrcholem sezony. Od doby, kdy boss nynější Buggyry Martin Koloc poprvé usedl za volant trucku, patří jeho tým k jejím neodmyslitelným pravidelným účastníkům. „Do Mostu prostě Buggyra patří. V rámci zachování tradic jsme se domluvili s Autodromem Most a nakonec trucky v Mostě do našeho nabitého závodního programu zařadili, abychom potěšili české fanoušky, kteří tradičně plní mostecké tribuny,“ uvedl Jan Kalivoda, šéf komunikace stáje Buggyra. 

Adam Lacko

„Je to bonus pro české diváky. Na návrat do tahače se moc těším. Bude to zase jiný svět, než teď zažíváme u sportovních vozů GT. Panuje tu zcela jiná atmosféra a doufám, že fanoušky potěšíme výsledkem. Rád bych se aspoň jednou postavil na stupně vítězů. Letos to budou moje jediné závody před českým publikem, tak si je chci podle toho pořádně užít,“ doufá český pilot.

Lacko pojede s tahačem, který připravuje Buggyra Academy France. Francouzská odnož akademie má za sebou poslední testy v Nogaru před nadcházející sezonou. „Naše akademie ve Francii pomáhá mladým jezdcům v začátku jejich truckové kariéry. Jejich vzorem je teprve 22letý Téo Calvet, který se už stal šampionem Francie i vítězem Promoter’s Cupu v rámci evropského šampionátu,“ vysvětlil Kalivoda.

Právě s Calvetovým vozem bude Lacko v Mostě bojovat o evropské body. „V Téově autě jsem ještě nikdy nejel, protože má dětskou sedačku. Musí mi tam namontovat tu moji,“ smál se 38letý Lacko. „Auta jsme ale měli stejná, takže v tom nevidím žádný problém. Určitě pojedeme před závody do Mostu na testy, abych se svezl a znovu si na tahač zvykl, ale věřím, že je to jak jízda na kole, ta se nezapomíná“ dodal s úsměvem.

2 

Mostecký sportovní svátek naplánovaný na termín 25. až 27. srpna nabídne vedle diváky hojně navštěvovaného klání závodních tahačů také šampionát NASCAR Whelen Euro Series. Evropská odnož zámořských NASCARů našla na severu Čech svůj domov a jde o další už tradiční klání na této trati. V NASCAR Whelen Euro Series úspěšně bojuje český pilot Martin Doubek, který se může pochlubit titulem šampiona Euro NASCAR 2.

Aby těch zajímavých vozů nebylo málo, součástí víkendu bude navíc doprovodná série historických juniorských formulí Formel Vau a souboj vozů s americkými kořeny EuroLegend Cup. V zákulisí si fanoušci mohou opět užít velké setkání kamionů a jejich řidičů The Most Truck Festival. V rámci Truck festu vyjedou všechny kamiony na společnou spanilou jízdu po závodní dráze. Zvýhodněné vstupenky jsou již v prodeji on-line na www.autodrom-most.cz/.

„Chci vás všechny pozvat na tyto skvělé závody, ať si je společně užijeme. Diváci mají opět volný vstup i do paddocku a tak si atmosféru závodů budou moct užít z bezprostřední blízkosti, “ láká fanoušky Josef Zajíček, předseda představenstva Autodromu Most.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com