Na autodromu si každý může vyzkoušet i jízdu v terénu Autodrom, bezpečnost, Czech Motorland | Constructors F1

etina English Rusky

Na autodromu si každý může vyzkoušet i jízdu v terénu Autodrom, bezpečnost, Czech Motorland | Constructors F1 Constructors F1

Na autodromu si každý může vyzkoušet i jízdu v terénu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 24.1.20 | Aktuality

Autodrom Most

Mostecký autodrom disponuje kromě velkého a malého závodního okruhu a výcvikových ploch polygonu také přírodním terénním areálem Czech Motorland s různými druhy povrchu pro nácvik bezpečné jízdy.

1Veřejnosti je přístupný denně od 09:00 do 18:00 hodin, po dohodě s personálem polygonu si na offroadové dráze může zajezdit každý. „Z organizačních důvodů je však nutné zamluvit si jízdu alespoň 24 hodin předem, ať už telefonicky či e-mailem,“ upozornila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Pro náročnější zájemce autodrom nabízí kurz bezpečné jízdy, kde v praktické části pod vedením zkušeného instruktora získají základní cit pro vůz kategorie SUV a off-road a následně se naučí zvládat všechny nástrahy spojené s jízdou v lehkém, ale i těžkém terénu. Mohou zvolit svůj vlastní vůz, nebo si zapůjčit pick-up Nissan Navara.

33

Na offroadové dráze si řidiči vyzkoušejí jízdu v orné a jílovité půdě, setkají se s kombinací sypkého materiálu s hlínou a kamením. Dráha je vybavena umělými překážkami, jako je železniční svršek či položené klády. Disponuje ale zejména přírodními překážkami, a to sjezdy, výjezdy či bočním náklonem.

V teoretické části kurzu vedle informací o osvojení správných řidičských návyků instruktoři seznámí majitele SUV či offroadového vozu podrobně s jeho výbavou a systémy.

2

Při praxi v terénu si pak jako řidiči vyzkoušejí, co všechno jim výbava a systémy umožňují.

„Ukážeme si to například při prudkých sjezdech a výjezdech, při jízdě ve velkém bočním náklonu, při jízdě po velmi nerovném povrchu, kdy dochází ke křížení náprav nebo při jízdě šikmo svahem. Velkou pozornost samozřejmě věnujeme bezpečnosti při jízdě v terénu a také eliminaci či minimalizaci poškození vozu a s tím spojených nákladů. Nezapomínáme ale ani na životní prostředí. K přírodě se chováme s úctou a jsme k ní maximálně šetrní,“ vyjmenoval instruktor bezpečné jízdy autodromu Marek Kohoutek.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com