Na Nürburgringu se naši závodníci moc nesvezli TCR, Europe, Janík, Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Na Nürburgringu se naši závodníci moc nesvezli TCR, Europe, Janík, Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Na Nürburgringu se naši závodníci moc nesvezli

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 29.8.22 | Aktuálně

TCR Europe - Janík Motorsport

O uplynulém víkendu byly znovu v pohotovosti obě týmové Elantry. Maťo Homola a Jáchym Galáš odjeli na Nürburgring k dalšímu závodnímu víkendu TCR Europe. Moc se ale bohužel nesvezli.

1 

V pátek se ještě podle plánu odjely dva volné tréninky. Nikdo však netušil, že to pro závodníky bude na dlouhých osmačtyřicet hodin poslední svezení v autě, a co víc - že zajeté časy v těchto volných trénincích určí pořadí na startovním roštu prvního, a nakonec taky jediného, závodu víkendu. 

V sobotu se totiž na Nürburgring snesla hustá mlha, která dlouhou dobu znemožňovala závodit. To zapříčinilo nejprve zrušenou kvalifikaci, takže bylo potřeba se vypořádat s absencí kvalifikačních časů. To sportovní komisaři vyřešili tak, že poskládali nejlepší časy z obou pátečních jízd a podle nich sestavili startovní rošt pro první závod. Jáchym Galáš tedy startoval z pátého a Maťo Homola z devátého místa.

První závod musel být navíc, vzhledem k posunu ostatních sérií, přesunut na neděli večer, kdy se měl jet závod druhý, který byl tím pádem zrušen.

Jediný závod víkendu začal hodně zostra a zejména v prvních pár zatáčkách nabídl plno strkanic. Jáchym Galáš se naštěstí dokázal tvrdšímu kontaktu vyhnout a usadil se ve skupince, která dlouho bojovala o čtvrté místo. Z této skupinky se nakonec odtrhli dva její vedoucí závodníci a Jáchym jezdil na sedmém místě těsně za šestým Filesem. S druhým mužem průběžného pořadí sváděl dlouhou taktickou bitvu. Vyzrát na něj se mu ale nepodařilo a v cíli bral osmnáct bodů za sedmé místo. 

To Maťo Homola po startu takové štěstí neměl. Dostal se do tvrdého kontaktu, který skončil ohnutým ramenem a těžko ovladatelným autem. Maťo čím dál tím víc ztrácel, až nakonec auto odstavil a závod bohužel nedojel.

2 

Další zastavení TCR Europe proběhne poslední zářijový víkend v Monze. Už o nadcházejícím víkendu ale čeká tým Hyundai Janík Motorsport boj o titul v TCR Eastern Europe na mosteckém Autodromu v rámci Czech Truck Prix 2022.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com