NASCAR EU v Mostě! NASCAR ,EU,F1, motorsport, závody, Evropa | Constructors F1

etina English Rusky

NASCAR EU v Mostě! NASCAR ,EU,F1, motorsport, závody, Evropa | Constructors F1 Constructors F1

NASCAR EU v Mostě!

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 13.5.19 | Aktuálně

Nascar 2019

Legendární NASCAR letos poprvé v Česku – víkendová OMV MaxxMotion NASCAR Show se uskuteční na autodromu v Mostě

►   Závod vozů NASCAR poprvé v České republice, partnerem akce je OMV

►   Závodní víkend OMV MaxxMotion NASCAR Show přivítá 28. až 30. června evropskou sérii NASCAR a závod historických vozů

►   OMV bude i v letošní sezoně generálním partnerem společnosti AUTODROM MOST

 

Poslední červnový víkend čeká návštěvníky mosteckého autodromu mimořádný zážitek. Do České republiky se vůbec poprvé sjedou legendární americké závodní vozy NASCAR. Hlavním partnerem závodního víkendu, který se v Mostě uskuteční 28. až 30. června 2019, je společnost OMV.

Během akce nazvané „OMV MaxxMotion NASCAR Show“ návštěvníci uvidí kromě tréninku a dvou závodů NASCAR také souboje nádherných historických sportovních vozů, které se na sever Čech sjedou již potřetí. Chybět nebudou monoposty známé z velkých cen a proslulých světových závodních okruhů. Součástí závodního víkendu bude také sraz historických a amerických vozidel na diváckém svahu.

Startovní pole NASCAR sestává z konstrukčně naprosto identických ikonických vozů s motorem Chevrolet V8 o objemu 5,8 litru, výkonem 445 koňských sil, manuální čtyřstupňovou „H“ převodovkou a pohonem zadních kol. Auta jsou vybavena karbonovými karoseriemi bez dveří a předních bočních oken v designovém provedení Chevrolet SS, Chevrolet Camaro  nebo Ford Mustang. Zbylá okna tvoří speciální plexiskla.

Během prvního březnového tréninku na mosteckém okruhu zajel český jezdec Martin Doubek s vozem NASCAR jeden okruh za 1:31 minuty, což byl o 9 vteřin pomalejší čas, než měla loňská nejrychlejší jízda v rámci závodu moderních sportovních vozů ADAC GT Masters. Vzhledem k novému asfaltu, který je ještě kluzký, lze do oficiálního závodu očekávat zrychlení.

Současně pokračuje loni navázaná úspěšná spolupráce mezi společností AUTODROM MOST a společností OMV, která v České republice provozuje síť čerpacích stanic. „Na počest pokračující spolupráce jsme pojmenovali jeden ze tří stěžejních závodních víkendů letošní sezony OMV MaxxMotion NASCAR Show. Dáváme tím najevo, že si přízně strategického partnera vážíme a společnými silami připravíme jezdcům, týmům a zejména divákům jedinečný a nezapomenutelný zážitek,“ představil výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš nový název tuzemské premiéry evropské série NASCAR.

Dohoda s OMV, strategickým partnerem autodromu, umožňuje také nadále nabízet závodním týmům, klientům i návštěvníkům akcí v areálu Autodromu Most výhradně prémiová paliva OMV MaxxMotion, jež odborná veřejnost považuje za jedna z nejlepších na trhu. Kvalitní pohonné hmoty do svých vozidel zájemci natankují v samoobslužné čerpací stanici v barvách OMV v paddocku autodromu. Barvy svého strategického partnera přijal také velký závodní okruh autodromu, první a poslední zatáčka cílové rovinky nese jeho jméno a název špičkového produktu OMV MaxxMotion.

„Úzká spolupráce s mosteckým autodromem představuje náš český návrat do světa motoristického sportu. Nyní, když zaštiťujeme českou premiéru populárních soubojů nadupaných amerických speciálů NASCAR s úžasnou více než sedmdesátiletou tradicí, vstupujeme razantněji přímo do závodního dění. Jsme rádi, že vše můžeme sledovat z první linie,“ zhodnotil spolupráci Michal Janda, Marketing manažer OMV Česká republika.

 

Společnost OMV Česká republika převzala jako exkluzivní partner též patronát nad dětským dopravním hřištěm v areálu autodromu.

Moderní hřiště vybavené značkami a funkčními semafory je po celý rok volně přístupné veřejnosti. Kola, koloběžky, odrážedla i přilby si děti mohou zdarma zapůjčit. Součástí areálu jsou i certifikované prolézačky se skluzavkou a minifotbalové hřiště s brankami.

Doplňující informace:

OMV Aktiengesellschaft

Společnost OMV s maximální zodpovědností vůči životnímu prostředí vyrábí a prodává ropné produkty, zemní plyn a poskytuje inovativní energetická a špičková petrochemická řešení. Skupina OMV Aktiengesellschaft, která je jednou z největších průmyslových společností v Rakousku, vykázala za rok 2018 celkový obrat ve výši 23 miliard eur a zaměstnávala více než 20 000 lidí. V segmentu Upstream má OMV v rámci centrálního regionu střední a východní Evropy velmi silnou základnu v Rumunsku a Rakousku spolu s vyváženým mezinárodním portfoliem v Rusku a v regionech North See, Middle East & Africa a dalších. Denní produkce činila v roce 2018 přibližně 427 000 barelů ropného ekvivalentu. V rámci divize Downstream má OMV roční rafinérskou kapacitu 17,8 milionů tun a provozuje přes 2 000 čerpacích stanic v deseti zemích světa. OMV provozuje zásobníky plynu v Rakousku a Německu a její dceřiná společnost Gas Connect Austria GmbH provozuje síť plynovodů v Rakousku a. V roce 2018 dosáhly prodeje plynu společnosti OMV hodnoty 114 TWh. Nedílnou součástí firemní strategie je udržitelnost. Do roku 2025 plánuje OMV investovat do inovativních energetických řešení 500 milionů eur.

Akciová společnost AUTODROM MOST

Společnost provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, kurzy bezpečné jízdy či výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Patří mezi největší a nejkomplexnější zařízení svého druhu v České republice, které svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com