Nová terénní pneumatika Hankook Dynapro MT2 pro evropský trh Hankook Dynapro MT2 | Constructors F1

etina English Rusky

Nová terénní pneumatika Hankook Dynapro MT2 pro evropský trh Hankook Dynapro MT2 | Constructors F1 Constructors F1

Nová terénní pneumatika Hankook Dynapro MT2 pro evropský trh

Felix Kinzer/ Hankook | 17.11.21 | Aktuálně

Hankook Dynapro MT2

Milovníci terénních vozidel mají díky pneumatice Hankook Dynapro MT2, která je speciálně vyvinuta do náročného terénu, možnost zažít nebývalé dobrodružství. Nástupcem pneumatiky Dynapro MT zaměřené na jízdu v terénu, je Dynapro MT2. Je vybavena nejnovějšími inovacemi z výzkumného a vývojového centra Hankook Technodome, což z ní činí pneumatiku s těmi nejlepšími schopnostmi i do extrémního terénu, jaké kdy Hankook nabízel. Dynapro MT2 je od svého uvedení na trh k dispozici ve více než 19 oblíbených rozměrech v rozmezí od 15 do 20 palců.

1

Hankook rozšiřuje svou řadu pro terénní vozy SUV o Dynapro MT2. S označením POR (Professional Off-Road) na bočnici je nyní nejnovější přírůstek do rodiny Dynapro vhodný i pro použití v extrémních podmínkách. Označení pneumatiky "MT" je odvozeno z angl. "mud terrain“, což znamená blátivý terén, a má to oprávněný důvod. Při vývoji dezénu pneumatiky byl použit 3D simulační software který vyvtvořil tzv. Terrain Strike Tread Design nabízející agresivní design běhounu. Výsledkem byla optimalizace přilnavosti pneumatiky na blátě, kamenech, písku a štěrku.

Díky nové technologii dělené formy je pneumatika Hankook ještě robustnější než její předchůdkyně Dynapro MT a vypadá tak, jako by byla odlita z jedné formy. Obalený dezén spolu s novou technologií na ochranu bočnic (Sidewall Protection Shield) funguje tak, aby zajistil dodatečné záběrové hrany při jízdě přes kameny. Konstrukce má i další množství pryže, které pneumatiku chrání proti defektům. Do sebe zapadající bloky dezénu zasahující až do středu bočnice pomáhají minimalizovat poškození ramene pneumatiky způsobené nerovnostmi terénu a zároveň zvyšují celkovou pevnost a trakci. 

„Jsme velmi rádi, že můžeme milovníkům jízdy v terénu nabídnout pneumatiku, která byla vyvinuta do velmi náročného terénu a která stále dobře zvládá i jízdu na standardních vozovkách,” říká Sanghoon Lee, prezident Hankook Tire Europe.

Ramenní bloky ve tvaru písmene V, které se dokonale spojují s terénem, dále zvyšují vysokou trakci pneumatiky Dynrapro MT2 v extrémních podmínkách. Samočisticí příčné drážky s integrovanými vyhazovači kamenů pomáhají účinně čistit pneumatiku od nečistot, čímž zvyšují přilnavost a chrání ji před proražením nebo propíchnutím.

Přírodní kaučuk ve směsi pneumatiky Dynapro MT2 je vyráběn udržitelně, a navíc zvyšuje pružnost pryžové směsi. Díky tomu se pneumatika lépe přizpůsobí menším nerovnostem a nabízí maximální přilnavost, přičemž dále snižuje náchylnost k proražení nebo proříznutí. Použitá plniva díky své vysoké povrchové hustotě též zlepšují viskoelastické vlastnosti pryžové směsi a přilnavost v těžkém terénu i na běžných silnicích. Kombinace designu a směsi dezénu pneumatiky snižuje valivý hluk na silnici, a nabízí tak tišší a pohodlnější jízdu.

Mimořádně robustní konstrukce kostry zajišťuje přesnost a jízdní stabilitu v terénu i pohodlnou jízdu na asfaltovém povrchu.  Bezešvé vysoce výkonné patkové lanko pomáhá udržet pneumatiku bezpečně na ráfku i při jízdě v náročném terénu a s nižším tlakem v pneumatikách.

Nejnovější přírůstek do produktové řady Dynapro je v Evropě k dispozici ve více než 19 rozměrech, některé s oblíbeným bílým nápisem „Dynapro“ po stranách a všechny jsou klasifikovány jako POR (Professional off-road“). Takto označené pneumatiky jsou speciálně navrženy pro jízdu v náročném terénu a mají zvláštní status - nevztahuje se na ně nařízení EU o štítkování pneumatik, a lze je používat i v zemích, kde jsou zimní pneumatiky povinné, i když nesou označení M+S, nikoliv vločku ve skalním masívu (3PMSF).

Rozměry vyráběné pro evropský trh: od 15 do 17 palců, šířka 215 až 315 mm, profil 85 až 70, každá s rychlostním indexem Q.

Rozměry, které se vyrábějí pro USA: pneumatiky o průměru od 28 do 35 palců se šířkou mezi 8,50 a 12,50 palci pro průměry ráfků od 15 do 20 palců, každá s rychlostním indexem Q.

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com