Nová závodní sezona autodromu nezklame ani fanoušky motocyklů Autodrom Most, okruhy , závody , 2018 , Alpe Adria, Superbike, Kawasaki | Constructors F1

etina English Rusky

Nová závodní sezona autodromu nezklame ani fanoušky motocyklů Autodrom Most, okruhy , závody , 2018 , Alpe Adria, Superbike, Kawasaki | Constructors F1 Constructors F1

Nová závodní sezona autodromu nezklame ani fanoušky motocyklů

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 25.10.18 | Aktuality

Autodrom Most v roce 2019

Kalendář akcí mosteckého autodromu pro rok 2019 nabízí vedle divácky atraktivních soubojů automobilových speciálů také několik lákadel pro fanoušky rychlých motocyklů.

1

 

Premiéru na velkém závodním okruhu v Mostě bude mít v příštím roce šampionát Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM), a to současně s národním šampionátem minibiků na malé závodním okruhu na polygonu. Po dvouleté přestávce se na sever Čech vrací šampionát pro střední Evropu Alpe Adria, který se letos jel i jako mezinárodní mistrovství ČR. Na své si přijdou také milovníci historických jednostopých vozidel, a to při již tradičních závodech The Most Historic Motorcycle.

Německý motocyklový šampionát IDM s účastí špičkových jezdců z celé Evropy se uskuteční o víkendu 9. až 11. srpna 2019. Závodní motocykly se dělí do sedmi tříd: Superbike 1000, Supersport 600, Supersport 300, Sidecar, Superstock 600, Suzuki GSX-R 1000 Cup a Twin Cup. Fanoušci tak uvidí na startu postupně přes 300 jezdců. V kategorii nejsilnějších strojů, tedy Superbike 1000, měla v letošní sezoně svého zástupce i Česká republika. Jan Halbich sedlal nejprve Hondu v týmu Holzhauer Racing Promotion, pro závěr šampionátu však přešel k týmu Kawasaki Schnock. Celkově skončil osmý. O dalším angažmá jedná.

Republikový šampionát motocyklových talentů na maloobjemových speciálech se vrátí v příštím roce na malý závodní okruh v areálu polygonu mosteckého autodromu už potřetí. Mezinárodní mistrovství ČR miniracing nabídne souboje dětských, juniorských i dospělých (třída Senior Open 50) jezdců, mezi horké favority budou patřit vítězové jednotlivých kategorií z letošního mosteckého závodu, a to Lukáš Plíšek, Miloslav Vlček, Adam Vyskočil, Aleš Eder, Martin Vincze, Miloslav Hřava a Tomáš Zdařil. Šampionát polygon přivítá ve stejném termínu jako IDM, tedy o víkendu 9. až 11. srpna.

Na souboje jezdců na naleštěných jednostopých veteránech pod názvem The Most Historic Motorcycle se fanoušci mohou těšit o víkendu 16. až 18. srpna.

2

Závěr závodní sezony 2019 mosteckého autodromu by měl obstarat 20. až 22. září mezinárodní motocyklový šampionát Alpe Adria. Letos se jel i jako Mistrovství ČR silničních motocyklů, ve startovním poli všech sedmi výkonnostních tříd byla proto zastoupena řada českých jezdců, a to včetně mosteckého Tomáše Zajíce. Titul v kategorii Superstock 1000 z letošního roku obhajuje Michal Filla. „Jednání s promotérem Alpe Adria finišují. Uzavření smlouvy očekáváme do konce měsíce,“ uvedl obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

3

Autodrom už dříve zveřejnil i termíny významných automobilových podniků sezony 2019. O víkendu 17. až 19. května naváže na úspěšnou letošní dubnovou premiéru prestižní mezinárodní šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters. Souboje historických závodních vozů budou fanoušci v Mostě sledovat už potřetí, tentokrát ve dnech 28. – 30. června. V kalendáři závodů nemůže pochopitelně chybět ani ten každoročně nejnavštěvovanější, evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix. Jeho 27. ročník se pojede 30. srpna až 1. září.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com