Octavia Cup je vynikající, říká Jakub Rejlek, který usedl do VIP vozu na Slovakia Ringu Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1

etina English Rusky

Octavia Cup je vynikající, říká Jakub Rejlek, který usedl do VIP vozu na Slovakia Ringu Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1 Constructors F1

Octavia Cup je vynikající, říká Jakub Rejlek, který usedl do VIP vozu na Slovakia Ringu

Josef | 24.8.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

V rámci Velké ceny Slovenska pokračoval seriál Octavia Cup na Slovakia Ringu již svým čtvrtým podnikem a stejně jako během předcházejících závodů, ani u našich východních sousedů nechyběl VIP vůz Octavia Cupu.

Ten byl tentokrát připraven pro Jakuba Rejlka, šéfredaktora časopisu Faster, jenž často přichází do styku s rychlými vozy. Rejlkovi nejsou cizí ani automobilové závody. V letošní sezoně se pravidelně účastní Rallysprint Série, avšak v Octavia Cupu jej čekala premiéra.

Na úvod se Rejlek svezl během čtvrtečního dne, kdy dokázal svůj čas postupně vylepšit o čtyři vteřiny. V pátek už se však do toho šlo naostro. Nejdříve volný trénink a následně kvalifikace, ve které dokázal svůj čas stlačit pod 2 minuty a 24 sekund, což stačilo na desáté místo.

„Pro mě je to hodně náročné, protože jsem v Octávce seděl na začátku sezony v Mostě, kde to hodně znám. Včera jsem do toho na chvilku sedl a ty časy, které jsem zajížděl, byly opravdu strašné. Pak jsem se sice zlepšil asi o čtyři sekundy, ale dnes ráno jsem jel opět špatně. Tak jsme stáhli data a v kvalifikaci jsem se soustředil na místa, kde jsem se potřeboval zlepšit, což se také povedlo. Já si to tady užívám, ale není to vůbec jednoduché, protože ti kluci jsou strašně rychlí,“ prozradil po kvalifikační jízdě rodák z Neratovic.

Sobota přinesla horký den a navíc i štěstí pro již pátého VIP jezdce v letošní sezoně. Jakub Rejlek totiž dokázal v prvním závodě bojovat téměř s kýmkoliv a po zajímavých bitvách především s Petrem Fulínem mladším a Jiřím Stránským, si dojel pro osmé místo.

V prostoru parc-fermé po dojetí závodu se pak vyjádřil takto: „Jsem úplně hotový, bylo opravdu velké vedro. Bylo tam hodně soubojů, které byly někdy opravdu na hraně. V jedné zatáčce šel pan Stránský úplně bokem a já musel do trávy, abychom se nesrazili. Celkově jsem si to užil, ale je to neuvěřitelná makačka. Krásný závody, jsem zvědavý, jaké to bude ve druhém závodě.“

V neděli přišlo ochlazení a po celý den se nad Slovakia Ringem zlověstně honila mračna. Zapršelo však pouze ráno a trať tak stihla do odpoledního závodu Octavia Cupu bezpečně uschnout. Na suché trati se nepovedlo Jakubu Rejlkovi zlepšit svůj sobotní výsledek, ale i deváté místo oceněné 2 body se počítá.

„Byl to dobrý závod. Asi tři kola před cílem jsem byl blízko Bohuši Šestákovi, nicméně v jedné ze zatáček jsem probrzdil a vyletěl jsem do kačírku. Z pravé přední pneumatiky jsem udělal prakticky placku, a tak jsem doufal, že auto dovezu v pořádku do cíle, což se nakonec i podařilo. Byly to fantastické závody a jsem z toho maximálně nadšený a spokojený. Octavia Cup je vynikající a já doufám, že se k tomu ještě někdy dostanu,“ okomentoval Rejlek druhý závod.

 

Octavia Cup bude pokračovat již příští víkend na mosteckém autodromu, kde proběhne nenebodovaný závodní víkend v rámci Czech Truck Prix. Při závěrečném podniku v Brně pak za volant VIP vozu usedne závodící herec David Suchařípa.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com