Octavia Cup se představil mladým motokárovým jezdcům Škoda, Octavia, | Constructors F1

etina English Rusky

Octavia Cup se představil mladým motokárovým jezdcům Škoda, Octavia, | Constructors F1 Constructors F1

Octavia Cup se představil mladým motokárovým jezdcům

Škoda Octavia Cup | 11.7.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

O uplynulém víkendu se v chebské Kartaréně uskutečnil jeden z podniků prestižního seriálu CEE Rotax Max Challenge.

V rámci této akce se do Chebu sjela přední evropská motokárová špička, čehož zástupci Octavia Cupu využili k představení tohoto značkového poháru mladým talentovaným jezdcům, kteří zvažují případný přechod na "velké" okruhy.

"Chebský podnik se mezi jezdci těší velké oblibě a tak se zde pravidelně potkává spousta jezdců z celého kontinentu. Účelem této prezentace bylo nejen představit Octavia Cup mladým motokárovým jezdcům, ale především je pozvat na podzimní test do Mostu, kde si budou moci soutěžní Octavii vyzkoušet přímo na okruhu," řekl po skončení akce aktuálně osmý muž průběžného pořadí Octavia Cupu Petr Fulín jr, jenž v Chebu plnil roli ambasadora a přítomným zájemcům předvedl závodní vůz na statické ukázce, ale také na tamní závodní dráze.

"Zájem kolegů mne velice mile překvapil. V průběhu víkendu se za námi zastavilo několik desítek jezdců, přičemž více než dvacet projevilo vážný zájem o nabízený podzimní test," dodává Petr Fulín jr.

Petr Fulín jr. nebyl pro tuto úlohu vybrán náhodou. Sám prošel českou motokárovou školou a úspěšně reprezentoval naši zem při řadě domácích i zahraničních podniků a tak pro něj byla tato akce částečně i návratem ke kořenům.

Závodů v Chebu se mj. účastnil také tým DOSSKART, v jehož čele stojí Jan Dostál, který v minulosti absolvoval za volantem pohárové Octavie několik sezón.

"Musím přiznat, že zprávu o novém Octavia Cupu jsem v loňském roce velice uvítal. Ekonomická krize se na našem sportu v předchozích sezónách hodně podepsala a každý takový to projekt mi dává naději, že se nám opětovně blízká na lepší časy. Současné auto vypadá skvěle a ve srovnání s předchozími generacemi je mnohem více obratnější. Byl jsem hodně překvapen, když jsem viděl s jakou obratností a rychlostí zvládá zdejší vracáky. Je to přeci jen motokárová dráha, ale Petr si s Octávkou na trati vedl velice dobře. Náš tým nasazuje v současné sezóně celkem čtyři jezdce a o další dva se staráme v rámci tréninků a mimosoutěžní přípravy. Je dobře, že mladí kluci dostali možnost prohlédnout si i trochu jinou techniku a tím také nastartovat případné úvahy o další budoucí kariéře," těmito slovy odpověděl zkušený matador na otázku, jak se mu líbí současný závodní vůz z dílen společnosti Benet Automotive.

Závěrem dodejme, že na tři případné motokárové zájemce o vstup do Octavia Cupu v sezóně 2017, čeká příjemný uvítací bonus v podobě polovičního startovného pro celou příští sezonu.

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com