Odpočty bodů na Autodromu v Sosnové V.Soukup, fotograf, Sosnová, | Constructors F1

etina English Rusky

Odpočty bodů na Autodromu v Sosnové V.Soukup, fotograf, Sosnová, | Constructors F1 Constructors F1

Odpočty bodů na Autodromu v Sosnové

V.Soukup/Autodrom Sosnová | 19.6.16 | V.Soukup

Autodrom Sosnová

S počátkem období platnosti a fungování bodového systému většina řidičů zaznamenává razantní změnu v „nedotknutelnosti“ jejich řidičských oprávnění. Za většinu přestupků v silničním provozu totiž inkasují „trestné doby“ a z praxe víme, že bodový systém se stal zdrojem „nočních můr“ řidiče a současně nástrojem, který velmi prospívá bezpečnosti na našich silnicích. Řidiči věnují více pozornosti řízení, bohužel někdy až obava ze ztráty možnosti řídit vozidlo je důvodem dodržování předpisů. Žijeme v uspěchané době, proto mnozí zapomínají před jízdou použít bezpečnostní pásy a aktivovat handsfree pro bezpečné telefonování za jízdy. Společně s překračováním rychlosti právě tyto „banální“ přestupky bezpečně vedou statistiky. K dispozici máme 12 bodů, což nemusí být mnoho, protože „obohatit“ naše konta umíme i velmi rychle.

Bodový systém ale není jen strašákem, který trestá. Každých 12 měsíců bez bodovaného přestupku jsou z karty řidiče odečteny 4 body. Tento automatický proces se děje bez vědomí i aktivity řidiče. Kontrolujte pravidelně své výpisy z bodového hodnocení.

Bonusem pro řidiče jsou Kurzy bezpečné jízdy s odpočtem trestných bodů. Tyto kurzy jsou pořádány vybranými akreditovanými středisky, každý řidič může kurz absolvovat jednou v kalendářním roce. Autodrom Sosnová je akreditovaným poskytovatelem od roku 2009, odpočtové kurzy jsou zde pořádány pravidelně několikrát v měsíci. Podmínkou účasti v kurzu je platné řidičské oprávnění, platný doklad o technické způsobilosti vozidla a samozřejmě výpis z bodového hodnocení řidiče, na kterém nesmí být evidován přestupek hodnocený šesti a více body a v součtu nesmí být přesáhnuto 10 bodů. Každý kurz bezpečné jízdy s odpočtem trestných bodů je celodenní, závěrem instruktor vyhodnotí program a předá všem účastníkům potvrzení o absolvování kurzu. S tímto dokladem stačí navštívit příslušné oddělení magistrátu pro uplatnění odpočtu 3 trestných bodů.

Bodový systém tedy dokáže být velmi nekompromisní při hodnocení jednotlivých přestupků, velmi prospěšný jako nástroj při zvyšování bezpečnosti silničního provozu, současně ale nabízí řidičům možnost své chyby napravit automatickým odpočtem bodů i účastí v kurzu bezpečné jízdy. Během jednoho roku můžeme svá konta snížit až o sedm bodů a to rozhodně není zanedbatelné.  

Autodrom Sosnová je dobrou volbou při snaze o snížení bodového konta řidiče.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com