Ohlédnutí za sezonou 2015: Novinky na autodromu Autodrom Most, okruhy , závody , historie | Constructors F1

etina English Rusky

Ohlédnutí za sezonou 2015: Novinky na autodromu Autodrom Most, okruhy , závody , historie | Constructors F1 Constructors F1

Ohlédnutí za sezonou 2015: Novinky na autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 19.4.21 | Aktuality

Autodrom Most - historie - rok 2015

Nejprestižnější a nejnavštěvovanější podnik mosteckého autodromu, kterým je každoročně na konci srpna pod názvem Czech Truck Prix závodní víkend evropského šampionátu okruhových tahačů (FIA ETRC), změnil v sezoně 2015 své logo.

1

Důvodem bylo sladit design firmy po nástupu nového vedení a dát mu jednoduchý, srozumitelný, ale originální výraz značky Autodrom Most. Důstojného zázemí se pak jezdci a týmy dočkali ve zcela nových servisních boxech v paddocku autodromu.

Domácím divákům zpříjemnili oba víkendové dny Czech Truck Prix před šesti lety čeští jezdci z týmu Buggyra Racing, díky jejich výkonům fanoušci slyšeli v sobotu i v neděli českou hymnu.  Zatímco v sobotu nedal soupeřům šanci David Vršecký, jehož z druhého místa jistil stájový kolega Adam Lacko, v neděli si jezdci obě nejvyšší příčky na stupních vítězů vyměnili.

Management autodromu ale představil v sezoně 2015 řadu dalších novinek, které se postupně vžily a zpestřují každoroční kalendář o zajímavé a fanoušky a milovníky motorismu vítané akce. Premiéru tak mělo například Autoshow a Motoshow. Autodrom jimi zahájil na konci března, respektive začátku dubna sezonu. Vedle pestrého doprovodného programu pro dospělé i děti zahrnovala celodenní show také volné jízdy ve vlastním voze nebo motocyklu po velkém závodním okruhu pro zájemce z řad veřejnosti. Volné jízdy se od té doby těší značné popularitě, možnost vyzkoušet si limity svého vozidla a své řidičské umění na závodní dráze stále láká.

2

Vyznavači vozidel jedné stopy pak jistě přivítali možnost sledovat živě i umění jednoho z nejlepších českých motocyklových jezdců Lukáše Peška.

3

V Mostě patřil v červenci 2015 k favoritům evropského šampionátu silničních motocyklů ve třídě 250 ccm, jehož součástí byl seriál Alpe Adria/IMRC. Na start se postavilo v jednotlivých kategoriích na 160 jezdců.

Premiéru si v Mostě v létě 2015 odbyla soutěž Formula Student. Na výcvikové plochy polygonu v areálu autodromu se sjely mezinárodní týmy studentů z technických vysokých škol. Zadáním soutěže je vývoj vozu formulového typu pro víkendového neprofesionálního závodníka. Soutěž je často označována jako inženýrská, což odráží její filosofii: vytvořit studentům prostředí pro jejich rozvoj během studia a zlepšit jejich přípravu na praxi. Z toho důvodu týmy nesoutěží pouze na trati, ale také před odbornými komisemi, které prověřují jejich vozy z hlediska technické vyspělosti, ceny i prodejního potenciálu.

Zaměstnanci autodromu si vyzkoušeli i netradiční pořadatelskou roli, a to uspořádáním závodu v rally sprintu. V areálu autodromu to byla nevšední výzva, se kterou se ale popasovali se ctí a připravili divákům jedinečnou podívanou.

Sezona 2015 se zapsala do historie také zahájením rekonstrukce asfaltového povrchu a obrubníků velkého závodního okruhu. V současné době už nový asfalt pokrývá bezmála celou trať s výjimkou cílové rovinky.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com