OKRUH MELBOURNE GP DO KATEGORIE TRATÍ SE STŘEDNÍMI OBTÍŽEMI PRO BRZDY. Brembo, F1, formule 1, brzdy, okruh, Melbourne | Constructors F1

etina English Rusky

OKRUH MELBOURNE GP DO KATEGORIE TRATÍ SE STŘEDNÍMI OBTÍŽEMI PRO BRZDY. Brembo, F1, formule 1, brzdy, okruh, Melbourne | Constructors F1 Constructors F1

OKRUH MELBOURNE GP DO KATEGORIE TRATÍ SE STŘEDNÍMI OBTÍŽEMI PRO BRZDY.

Brembo/ Daniele Bettini/ Brembo | 30.3.23 | Brembo F1 brzdy

Brembo F1 2023

PODLE TECHNIKŮ BREMBA SPADÁ OKRUH MELBOURNE GP DO KATEGORIE TRATÍ SE STŘEDNÍMI OBTÍŽEMI PRO BRZDY. NA STUPNICI OD 1 DO 5 JE HODNOCEN 3 NA INDEXU OBTÍŽNOSTI.

V roce 2001 bylo do Formule 100 zavedeno několik 62 km (1 mil) sprintových závodů, aby se vytvořil startovní rošt pro skutečný závod v neděli, který tradičně pokrývá vzdálenost přes 300 km (186 mil)

Sto kilometrů se zdá být téměř nic, ale byla to téměř dvojnásobná vzdálenost oproti australské GP, která se jela v roce 1991 díky průtrži mračen, která zastavila závod: pouhých 14 kol na trati v Adelaide na celkem 52,9 kilometru s úspěchem Ayrtona Senny v McLarenu vybaveném brzdami Brembo, na kterých trval, když se přesunul do týmu v červenobílém zbarvení ale které se toho dne téměř vůbec nepoužívaly.

Úsilí vyžadované v letošní GP Austrálie, která se pojede na 58 kol, je rozhodně jiné. Podle techniků Bremba spadá okruh Melbourne GP do kategorie tratí se středními obtížemi pro brzdy. Na stupnici od 1 do 5 je hodnocen 3 na indexu obtížnosti.

Láska k barvám

Melbourne je známé svou živou kulturou, módními oblastmi a ulicemi v centru, které jsou plné barev. Z tohoto hlediska je to velmi podobné Brembo, které od počátku 1990 učinilo barvu charakteristickým znakem svých brzdových třmenů s rozsahem, který má více než 100 různých odstínů barev.Před třemi desetiletími to všechno začalo představením prvních třmenů, které byly natřeny červenou barvou na exkluzivním voze vyráběném známým německým výrobcem. Tato intuice proměnila do té doby jednoduchý mechanický produkt ve skutečnou designovou ikonu, která pomáhá posílit charakteristické rysy každého vozu.

Brembo

Pouze jeden brzdný moment vlevo

V každém kole kolem okruhu Albert Park používají jezdci Formule 1 brzdy 6krát, ale ve 2 případech je pokles rychlosti nižší než 65 km / h (40 mph). Brzdy se používají méně než 9 sekund na kolo, což je jeden z nejhorších časů v celém šampionátu spolu s tratí Miami a Monzy, což představuje 9 procent trvání celé australské Grand Prix. Jedinou výjimkou je mírné brzdění v zatáčce 9, kde rychlost monopostů klesá o pouhých 33 km / h (20,5 mph), zatímco ostatních 5 brzdných událostí je v pravých zatáčkách. Brzdy na druhou stranu nejsou potřeba v zatáčce 5, která je pojmenována po Niki Laudě, i když v Austrálii závodil pouze jednou. Rakušan byl prvním, kdo vyhrál GP a mistrovství světa s brzdami Brembo v roce 1975.

3

Zpomalení 206 km/h (128 mph) za 2,5 sekundy

Ze 6 brzdných úseků v australské GP jsou 2 klasifikovány jako velmi náročné na brzdy, 3 jsou střední obtížnosti a zbývající je lehký.Nejtěžší zatáčkou pro brzdový systém je zatáčka 3, i když je rychlost nižší v první a jedenácté zatáčce. V zatáčce 3 však jednomístné vozy snižují rychlost o 199 km/h (123,7 mph), z 299 km/h (185 mph) na 100 km/h (62 mph).

1

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com