Oldtimer Express 2024: Vytrvalostní jízda českých veteránů vyrazila z Prahy směrem k Aténám Old, Stará auta, Atény, Oldtimer , Expres, Josef Zajíček, Autodrom , Most | Constructors F1

etina English Rusky

Oldtimer Express 2024: Vytrvalostní jízda českých veteránů vyrazila z Prahy směrem k Aténám Old, Stará auta, Atény, Oldtimer , Expres, Josef Zajíček, Autodrom , Most | Constructors F1 Constructors F1

Oldtimer Express 2024: Vytrvalostní jízda českých veteránů vyrazila z Prahy směrem k Aténám

Radek Laube/Autodrom Most | 5.5.24 | Aktuality

Old Timers 2024

V sobotu ráno 4. května slavnostně odstartovala od Národního technického muzea v Praze vytrvalostní jízda více než čtyřiceti českých veteránů. Na start přišli účastníky podpořit nejen fanoušci, ale hvězdy světového motorsportu. 

1

Oldtimer Express je jedinečná vytrvalostní jízda českých veteránů, která spojuje vášeň pro klasická auta a cestování. Již ve svém prvním ročníku se v roce 2023 se vydalo 23 odvážných posádek z Prahy do Istanbulu. Letos se počet posádek zvýšil na 43 a jejich cílem je v olympijském roce dorazit do Atén.

Trasa povede české veterány přes nádherná místa v Rakousku, Slovinsku, Chorvatsku, Černé Hoře, Albánii a nakonec dorazí do Řecka. Každá etapa přinese účastníkům vlastní výzvy a zážitky, jako bude například jízda přesnosti na chorvatském okruhu Grobnik. Do cíle mají účastníci dorazit po pěti etapách na Den vítězství, ve středu 8. května.

Jízdu slavnostně odstartovali osobnosti světového motorsportu, mezi kterými nechyběl ani pětinásobný vítěz 24 hodin Le Mans a bývalý jezdec Formule 1 Emanuel Pirro. „Je pro mě velkou ctí odstartovat Oldtimer Express a jsem rád, že jsem si mohl vyzkoušet jaké to je být na druhé straně než jsem zvyklý. Držím palce všem účastníkům ať cestu zvládnou bez úhony a bohatší o nové zážitky,“ popřál Pirro posádkám na startu.

Hlavním organizátorem tohoto unikátního podniku je Josef Zajíček, majitel Autodromu Most a hodinářské manufaktury ROBOT. „Děkuji všem partnerům i fanouškům za jejich podporu. Cesta pro naše letitá auta nebude snadná, ale čekají nás krásné silnice i zážitky a věřím, že si to všichni užijeme s minimem technických problémů a společně všichni dorazíme až do Atén,“ řekl Josef Zajíček na startu Oldtimer Expresu.

1

Odkaz na fotogalerii ze startu první etapy

Sledujte Oldtimer Express na sociálních sítích: www.facebook.com/OldtimerExpressPraha/

www.instagram.com/oldtimerexpress/

Partner ORLEN

ORLEN je mezinárodní síť čerpacích stanic, která zahrnuje téměř 3500 stanic v Polsku, Německu, Rakousku, Maďarsku, Litvě, na Slovensku a v Česku, kde je s 436 stanicemi lídrem trhu. Značka ORLEN klade důraz na vysokou kvalitu produktů a služeb. Kromě prvotřídních pohonných hmot Efecta a prémiových paliv Verva nabízí i široký sortiment doplňkového prodeje, služeb a občerstvení v mezinárodním konceptu Stop Cafe.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com