Opotřebení pneumatik na grand prix Španělska je v souladu s očekáváním. Pirelli, formule 1, formule, F1, sport, F1 sport, okruhy, závody, | Constructors F1

etina English Rusky

Opotřebení pneumatik na grand prix Španělska je v souladu s očekáváním. Pirelli, formule 1, formule, F1, sport, F1 sport, okruhy, závody, | Constructors F1 Constructors F1

Opotřebení pneumatik na grand prix Španělska je v souladu s očekáváním.

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 10.5.14 | Pneu Pirelli F1

Pirelli F1

Mezery mezi časy jsou velké 1,0 až 1,2 s.  

Pirelli dovezl do Španělska více pneumatik než kdykoliv předtím. Trať doslova hobluje pneumatiky a je třeba se připravit. 

 

Pirelli P Zero Orange tvrdé a P Zero Bílá Střední se provádí přesně tak, jak očekává, že na jednom z nejnáročnějších okruhů v roce , který klade obrovské množství energie prostřednictvím pneumatik . Sledované teploty v FP2 během pátečního odpoledne byly prakticky dvakrát vyšší než bylo vidět na FP1 v dopoledních hodinách , ale opotřebení a degradace je v souladu s očekáváním , i když některé týmy přinesly množství aerodynamických vylepšení , které zvyšují nároky na pneumatiky . 

 

Volný trénink následoval tradiční vzor , byly nasazeny pouze tvrdé pneumatiky. V dopoledních hodinách byly nasazeny střední pneumatiky od půli druhé session, jako součást obvyklých závodních a kvalifikačních simulací na různá množstvím paliva , což ovlivňuje i stupeň opotřebení pneumatik ( váha vozu) 

 

Tento víkend , Pirelli přináší další pneumatiky na grand prix , než byl kdy kdo  viděl .

Barcelona jsou závody   GP3 , GP2 ,italská firma přinevezla celkem 3224 pneumatik , které mají být použity ve Španělsku , stejně jako některé náhradní díly .

To se skládá z 1848 na F1 ( 22 vozů ) , 728 pro GP2 ( 26 vozů ) a 648 pro GP3 ( 27 vozů ) . Je to hlavně kvůli zvýšení přídělů pneumatik pro F1 v letošním roce . 

 

Paul Hembery : " Pneumatiky mají co dělat v Barceloně , zejména na levé přední , ale i přes tto opotřebení a degradaci je v souladu s naším očekáváním , což znamená, že bychom měli vidět většinu řidičů dělat maximálně tři zastávky .

Bez testování letos  pred sezonou  týmy používají dnes , aby přizpůsobily své monoposty na vlastnosti high - energetické dráhy , a očekáváme, že časy budou dále klesat .

Podpůrné závody také ukaží složitost gum Pirelli.Na toto téma ,fakt jsme přivezli největší počet pneumatik, které jsme kdy přepravili na Grand Prix - 3224 -to podtrhuje náš závazek ke sportu poskytovat co nejlepší podívanou pro fanoušky , podporou konkurentů běžet  stejně jako je to možné!  

FP1
1. HAM - Mercedes 01:27.023 Hard - Použité
2 VUT v Brně - McLaren 01:27.891 Hard - Použité
3 RIC - Red Bull 01:27.973 Hard - Nový
FP2
1. HAM - Mercedes 01:25.524 Medium - New
2 ROS - Mercedes 01:25.973 střední - New
3 RIC - Red Bull 01:26.509 Medium - New

 

Statistiky pneumatik :

 

 

 

Hard

Medium

Intermediate

Wet

kms driven *

 

 1722

 3490

 0

 0

sets used overall **

 21

 64

 0

 0

highest number of laps **

 28

 29

 0

 0

* Výše ​​uvedené číslo udává celkové množství najetých kilometrů FP1 a FP2 dnes, všech řidičů dohromady.

** Per sloučeninu, všechny ovladače v kombinaci.

Magazine P Zero: 
Zbrusu nový P Zero časopis, inovace od Pirelli pro tuto sezónu, obsahuje fakta o španělské Grand Prix a všechno ostatní, co se děje ve světě Pirelli z minulosti, současnosti a budoucnosti. Tento dynamický, nový e-magazín, který obsahuje video a další interaktivní obsah aktualizovaný přes víkend, je možné získat na webových stránkách společnosti Pirelli, nebo na následujícím odkazu: www.pirelli.com/f1pressarea 

Pirelli fakt dne: Palivové náklady mají velký vliv na časy na kolo v Barceloně, který vysvětluje některé pozoruhodné rozdíly v tréninku. Jako hrubé vodítko, každých 10 kilogramů pohonných hmot v Barceloně představuje nárůst o tři a půl desetiny sekundy na kolo. 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com