Pátek byl pro Adama svátek Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1

etina English Rusky

Pátek byl pro Adama svátek Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1 Constructors F1

Pátek byl pro Adama svátek

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 17.4.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2015

Pátek byl pro Adama svátek

Pravou nohou vstoupil motokárový jezdec Adam Kout do druhého podniku European Superkart Series na Hockenheimringu. V jeho úvodním závodě totiž zvítězil.

Základ k tomuto úspěchu položil již v kvalifikaci. Rozhodující byla její první část, která se odjela ještě na suchém povrchu. V ní Kout porazil o sedm setin svého největšího konkurenta Petera Elkmanna, ostatní zaostali minimálně o dvě sekundy. Před začátkem druhé seance se začala vyplňovat prognóza počasí a na asfalt počaly dopadat kapky deště. „Absolvovali jsme jen tři instalační kola, dál nemělo cenu pokračovat. Bylo jasné, že se nikdo nezrychlí,“ vysvětlil Kout.

Ani tentokrát se českému reprezentantovi nepodařilo po startu udržet výhodu pole position: „Do první zatáčky jsem najel moc zeširoka a dostal se přede mě Andreas Jost. Hned na následující rovince jsem mu to ale vrátil. Pak jsem se snažil vybudovat si náskok před pronásledovateli,“ vybavoval si klíčové okamžiky. To se mu také podařilo – s výjimkou Elkmanna, který se dokonce v jednom momentě probil před něj. Kout si však v příštím kole vzal čelní pozici zpět a pohlídal si ji až do cíle.

Radost z triumfu nad silnou konkurencí ještě umocnil dobrý pocit z nových brzd na motokáře, které poprvé vyzkoušel v ostrém režimu: „Jsem s nimi maximálně spokojen. Jelo se mně s nimi opravdu výborně, jsou mnohem citlivější než ty předcházející. Samozřejmě ještě zbývá doladit pár detailů,“ pochvaloval si pilot týmu MS Kart, vedeného skvělým konstruktérem Milanem Šimákem.

 

Výsledky 1. závodu:

1.         Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

2.         Peter Elkmann (D, MS Kart/VM)

3.         Vesa Lehtinen (SF, Anderson/DEA

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com