Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 Portugalsko-Fafe. (5.-7. 4. 2024) Čeští reprezentanti vybojovali v Portugalsku na úvod sezony cenné body do sedmidílného světového seriálu GP Enduro 2024. ÚAMK, KBS, Unhošť, Aktuálně, Moto | Constructors F1

etina English Rusky

Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 Portugalsko-Fafe. (5.-7. 4. 2024) Čeští reprezentanti vybojovali v Portugalsku na úvod sezony cenné body do sedmidílného světového seriálu GP Enduro 2024. ÚAMK, KBS, Unhošť, Aktuálně, Moto | Constructors F1 Constructors F1

Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 Portugalsko-Fafe. (5.-7. 4. 2024) Čeští reprezentanti vybojovali v Portugalsku na úvod sezony cenné body do sedmidílného světového seriálu GP Enduro 2024.

Ladislav Krupička/ UAMK | 9.4.24 | Aktuálně

UAMK - KBS UnhošŤ 2024

Úvodní podnik letošní sezóny seriálu motocyklových soutěží Enduro GP se odehrál o tomto víkendu 5.-7. dubna na severu Portugalska v okolí města Fafe. Již tradičně nabídly portugalské hory náročný terén a to nejen na měřených testech, ale i přejezdech mezi časovými kontrolami. Krom kamenitých úseků se na mnoha místech díky dešťovým přeháňkám vyjely navíc hluboké blátivé koleje.   

1

Českou republiku reprezentovali jezdci KBS TEAMu Kryštof Kouble ve třídě GP-E2, Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2 a jezdci CZECHENDUROTEAMu Jaroslav Kalný a Tomáš Holý, rovněž ve třídě GP-Junior2.

Pořadatel připravil pro světovou špičku endura třídy GP i třídy Open náročný 60km dlouhý okruh převážně s kamenito hlinitým podkladem, který jezdci GP absolvovali v sobotu i neděli tři krát. V pátek ve 20 hodin vše odstartovalo prologem, započítávaným do sobotní etapy. V sobotu i neděli se pak měřily v každém kole tři měřené testy (kros, enduro a extrém test). Každý den, opět jako v minulých sezónách, náročných cca sedm a půl hodiny v sedle motorky a náročném terénu. V servisních časových kontrolách, které byly vždy cca po jedné hodině jízdy, pak na servis moto a občerstvení, najeto něco kolem pěti až deseti minut.

2

Naši jezdci se prezentovali skvělými výkony už v pátečním prologu. Po 7.místě v pátek, pak v sobotní etapě Kryštof Kouble figuroval od startu průběžně kolem 8.místa ve třídě GP-E2. Zlepšeným výkonem v posledním kole, kdy dokázal zajet třeba na extrému 4.místo, se posunul na konečné 7.místo. Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2 zajel v pátečním prologu třetí nejrychlejší čas této třídy. V sobotu bojoval o třetí pozici, ale v posledním kole na endurotestu zůstal v hluboké koleji zaháknutý o kořen stromu a než motocykl vyprostil, nabral časovou ztrátu, která ho odsunula na 8.místo. Skvěle bojoval v této juniorské třídě Jarda Kalný, který sice na pátečním prologu bral "až" 7.místo, v sobotu pak zajížděl časy kolem 4.-6.místa a nakonec z toho bylo velmi pěkné 5.místo. Tomáš Holý, který hlavně sbíral cenné zkušenosti, bral body za 11.místo.

3

Do nedělní etapy se startovalo opět za chladnějšího počasí a hned v prvním kole u endurotestu přišla první dešťová přeháňka. Na jezdce čekalo opět to samé co v sobotu, v kategorii GP tři kola a devět měřených testů. 

Kryštof Kouble ve třídě GP-E2 figuroval po prvním kole průběžně na 10.místě. V závěru této nedělní etapy se ale postupně zlepšeným výkonem probojoval stejně jako v sobotu na konečné 7.místo.  Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2 rozjel nedělní etapu opět skvělým výkonem. Od prvního kola až do cíle si držel 5.místo. Na extrém testu dokonce zajel dvakrát druhé a jednou třetí místo. Jarda Kalný si zase držel v této třídě průběžně 7.místo, které uhájil až do cíle. Tomáš Holý bral body za 12.místo.

V průběžném hodnocení seriálu GP Enduro 2024 ve třídě třídy GP-E2 figuruje Kryštof Kouble po úvodním podniku na 7.místě s 18ti body. Ve třídě GP-Junior2 Jarda Kalný na 5.místě s 20ti body, Matěj Škuta na 7.místě s 19ti body a Tomáš Holý na 11.místě s 9ti body.

K druhému podniku letošní sezony, který se jede hned tento následující víkend 12.-14. 4. 2024, jsme se již po 150km dlouhé cestě přesunuli ještě více na severovýchod Portugalska do města Valpacos. Zde se konal předposlední podnik loňského seriálu GP Enduro.

Další info-foto-video a rozhovory: https://www.facebook.com/ladislav.krupicka.969

Foto – Archiv KBS TEAM

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com