Petr Fulín a jezdci jeho týmu se vrací z Red Bull Ringu FULLINRACE ACADEMY, 2019, víkend, ESET V 4 CUP,TCR, | Constructors F1

etina English Rusky

Petr Fulín a jezdci jeho týmu se vrací z Red Bull Ringu FULLINRACE ACADEMY, 2019, víkend, ESET V 4 CUP,TCR, | Constructors F1 Constructors F1

Petr Fulín a jezdci jeho týmu se vrací z Red Bull Ringu

Zdeněk Míka / foto Petr Frýba | 22.5.19 | Aktuálně

FULLINRACE ACADEMY 2019

 

Druhým podnikem série TCR Eastern Europe byl rakouský Red Bull Ring.

55
Stáj FULLINRACE ACADEMY zde kromě sprintových závodů odjela i vytrvalostní podnik v rámci série ESET, kde dvojice Petr Fulín a Carol Wittke vybojovala druhé místo ve své třídě.

1 

Pro Petra Čížka i Carola Wittkeho byly závody především o učení, první jmenovaný se po debutu na Hungaroringu sžívá s novou technikou a druhý pro změnu poprvé vyrazil na trať ve Štýrsku. V prvním závodě se oba jezdci drželi ve středu pole, nakonec Petr Čížek po horším startu obsadil páté a Carol Wittke po dvou průjezdech boxovou uličkou bral deváté místo. Nedělní závod poznamenal déšť a nutnost narychlo hledat správné nastavení. Petr Čížek zopakoval páté místo, když ho od stupňů vítězů dělilo několik sekund, Carol Wittke se po nepovedeném startu prokousal zpátky na šestou příčku. Mezi oběma závody v sobotu večer proběhl také hodinový vytrvalostní závod, kdy za volant s Carolem Wittkem usedl i šéf stáje Petr Fulín. Ten popsal závod takto: "Ve smíšené poli to bylo těžké, cítil jsem, že některé vozy jsou na jedno kolo pomalejší, ale na rovinkách mi ujely, na druhou stranu jsem si v našem poli dokázal vyjel pěkný náskok. Jak už to ale bývá, na trať vyjel safety car, odstupy se vymazaly a Carol po restartu měl problémy s brzdami. Nakonec je z toho druhé místo."

2
Fuldu přesto výsledky z Rakouska těší: "Oba kluci se pořád učí a myslím, že pro druhý závod jsme měli dobrý potenciál. Sice přišel déšť a my hledali nastavení nanovo, ale oba to zvládli dobře, vozy jsou celé. Petr jel rychle a moc mu nechybělo na aspoň čtvrté místo, Carol se propadl, ale na trati dokázal několik míst vybojovat zpátky. Škoda jen, že v sérii není víc vozů, mohla to být ještě lepší podívaná."

3 

Petr Čížek své výkony ohodnotil takto: "V sobotním závodě se mi nepovedl start, v neděli jsme museli měnit nastavení, ale jsem spokojen, jedu hlavně s ohledem na časy na jedno kolo, takže už v kvalifikaci jsem byl rád ze svého výkonu, v této sezóně se chci rozkoukat a postupně zrychlovat."

4 

Carol Wittke dodává: "Škoda problémů s brzdami, navíc i ve sprintech jsem neměl největší štěstí. V sobotu jsem po dvou trestech byl mimo hru a v neděli jsem hned po startu ztrácel, ale aspoň jsem měl šanci to dohnat. Teď se chci hlavně soustředit na Chorvatsko."

11
Dějištěm dalšího víkendu bude trať Grobnik nedaleko chorvatské Rijeky, poslední červencový víkend se tým FULLINRACE ACADEMY vydá na další trojici závodů.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com