PEUGEOT RALLY CUP V PAČEJOVĚ OVLÁDL DAVID SOLDÁT PEUGEOT RALLY CUP, 2021 | Constructors F1

etina English Rusky

PEUGEOT RALLY CUP V PAČEJOVĚ OVLÁDL DAVID SOLDÁT PEUGEOT RALLY CUP, 2021 | Constructors F1 Constructors F1

PEUGEOT RALLY CUP V PAČEJOVĚ OVLÁDL DAVID SOLDÁT

Jan Koudelka/ PEUGEOT RALLY CUP/foto:@vandraqstudio | 6.10.21 | Aktuálně

PEUGEOT RALLY CUP 2021

Invelt Rally Pačejov hodně napověděla o konečném pořadí seriálu Peugeot Rally Cup.

1

Druhého nejrychlejšího Peugeota v absolutním pořadí dovezla do cíle posádka David Soldát – Jan Winzig. Devatenácté místo absolutně, druhé ve dvoukolkách a třídě šest, doplnila tato dvojice vítězstvím v Peugeot Rally Cupu.

2 

Úvod soutěže vyšel nejlépe posádce David Štefan a Ondřej Vichtora, ale v páté rychlostní zkoušce začal jejich Peugeot 208 Rally4 hořet a rázem bylo po nadějích. „Praskla hadice od řízení a olej vystříkl na výfuk a turbo. Sice se nám to podařilo rychle uhasit, takže viditelné škody nejsou veliké. Mnohem větší obavy máme o turbo, protože jsme ho pochopitelně nestihli vychladit. Je to škoda, jeli jsme v klidu a průběžné časy byly poměrně dobré,“ komentoval své odstoupení David Štefan.

David Soldát se po odstoupení Štefana posunul z druhého místa do vedení a tentokrát na něj nestačil doposud suverénní Dominik Brož. „V Pačejově jsme se trochu trápili, nebylo to úplně ono a sám nevím proč. Jednu vložku jsme sice vyhráli, ale většinu ostatních jsme byli druzí. Takže konečné stříbro byl pro nás v Pačejově asi strop,“ řekl v cíli Dominik Brož.

Skvělý výkon předváděl po celou dobu David Soldát, který byl v sedmi rychlostních zkouškách nejrychlejší. Tentokrát se mu vyhnuly i technické problémy a vyrovnanou jízdou si dojel pro zasloužené vítězství. „Pačejov jsme si s Honzou opravdu užili. Auto fungovalo, zajížděli jsme dobré časy a fakt jsme se dobře bavili. Z vítězství máme pochopitelně velkou radost a těší nás i druhé místo ve dvoukolkách a třídě šest. Prostě parádní víkend,“ zhodnotil předposlední podnik sezóny David Soldát.

Na třetím místě dokončila posádka Jiří Pohlídal a Jan Kubala. Tato dvojice se v samotném závěru postarala o veliké vzrušení, protože se svým Peugeotem havarovala na stejném místě, jako před rokem Lukáš Krupička. Jiří Pohlídal šel také přes střechu, ale s velkým štěstím soutěž dokončil, a ještě k tomu na třetím místě.

3 

Do Pačejova dorazil i zástupce generálního partnera Tomáš Brada, manažer komunikace společnosti Gefco ČR, který ocenil hlavně zdařilý průběh soutěže a výkony cupových jezdců: „Obdivuji úsilí a nadšení posádek Peugeot Rally Cupu. V Pačejově opět potvrdily, že v kategorii 2WD patří ke špičce. Jsme rádi, že se podařilo rallye uspořádat podle plánu a milovníci benzínu a rychlosti si opět přišli na své. Stejně jako rallye jezdci, i spolehlivá logistika závodí s časem.“

Závěrečným podnikem pátého ročníku Peugeot Rally Cupu bude v první polovině listopadu Rallye Český Krumlov.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com