PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally startuje Trophy, česká, eco, rally,FIA | Constructors F1

etina English Rusky

PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally startuje Trophy, česká, eco, rally,FIA | Constructors F1 Constructors F1

PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally startuje

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 20.4.22 | Aktuálně

AČR 2022 a eco

Autoklub České republiky představuje nově vzniklý šampionát rally pravidelnosti, kterého se mohou zúčastnit všechny sériové automobily s alternativním pohonem, a to za významné podpory technologického partnera, společnosti Phoenix Contact, která zajistí kompletní dobíjecí infrastrukturu během závodů. Seriál je zároveň vstupní bránou do motorsportu, své kategorie mají také vozy bez alternativního pohonu a historici. 

1

V premiérové sezóně bude seriál obsahovat 5 podniků, první se koná 19.-21. května v Českém Krumlově. Úvodní podnik bude zároveň i součástí mezinárodního FIA ecoRally Cupu. Soutěžící se potkají ještě ve Fulneku, Hustopečích, Šternberku a sezóna se uzavře v Janovicích nad Úhlavou. Každý podnik bude mít maximálně 3 etapy, délka testů soutěže je 100 km. Na každému testu čekají na posádky desítky měřicích bodů, ve kterých se bude hodnotit jejich odchylka od ideálního času s přesností na desetinu sekundy.

Zajímavostí je soutěž značek vozidel. Pro hodnocení v absolutní klasifikaci získají v každé rally body dvě nejvýše umístěné posádky s vozidly dané značky. Vítězem se pak stane značka s nejvyšším počtem získaných bodů. Nutné je zmínit také PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally, který vyhodnotí soutěžící s nejnižší spotřebou.

Na své si přijdou také milovníci historických vozidel. Pro ně je vypsaná Česká trophy v rally pravidelnosti historických automobilů, které se mohou zúčastnit jezdci a spolujezdci s platnou mezinárodní licencí nebo jakoukoliv licencí vydanou AS Autoklubu ČR, a to včetně denních licencí. Do seriálu lze přihlásit všechny historické automobily roku výroby 1931 až 1996 včetně. Vozidla musí mít povolení k provozu na veřejných komunikacích, a to jak s běžnou registrační značkou, tak se sportovní testací „R“ nebo veteránskou „V“.

Vedle vozidel na alternativní pohon a historiky je v rámci seriálu vypsaná i Česká trophy v rally pravidelnosti pro libovolné automobily. Startovat mohou vozy od roku výroby 1997. Nutnou podmínkou je samozřejmě povolení k provozu na veřejných komunikacích. Pravidla licencí jsou stejná u historických vozidel.

„Jsem velice rád, že se pod hlavičkou Autoklubu České republiky podařilo zrealizovat seriál, který umožňuje vstoupit do motorsportu takto jednoduchou formou. Vyzkoušet si Českou trofej v rally pravidelnosti může prakticky kdokoliv a pokud se mu forma závodů zalíbí, může postoupit mezi vozy s alternativními pohony, které umožňují účast i v oficiální mezinárodní sérii FIA,“ hodnotí kladně nový seriál Tomáš Kunc, generální sekretář automobilového sportu Autoklubu ČR.

Zájemci se mohou přihlašovat do prvního podniku, který se koná v rámci jubilejní 10. Czech New Energies Rallye Český Krumlov, přímo na webu www.cner.cz, a to do neděle 8. května 2022.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com