Pneumatiky Hankook přesvědčily o svých kvalitách v nezávislých testech letních pneumatik pořádaných renomovanými automobilovými magazíny Pneu,Hankook, technika | Constructors F1

etina English Rusky

Pneumatiky Hankook přesvědčily o svých kvalitách v nezávislých testech letních pneumatik pořádaných renomovanými automobilovými magazíny Pneu,Hankook, technika | Constructors F1 Constructors F1

Pneumatiky Hankook přesvědčily o svých kvalitách v nezávislých testech letních pneumatik pořádaných renomovanými automobilovými magazíny

Hankook Press | 7.4.22 | Aktuálně

Hankook 2022

Vítězem testu Auto Bild Allrad se staly pneumatiky Hankook. Dvakrát „příkladné“ hodnocení v Auto Bild obdržela pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV i zcela nová pneumatika Ventus Prime. Ventus S1 evo 3 a Ventus S1 evo Z dosáhly hodnocení „velmi dobré“ v časopisu auto motor und sport a „dobré“ v magazínu sport auto.

Neu-Isenburg, Německo, 7. dubna 2022 – Výrobce prémiových pneumatik Hankook na sebe upozornil svými profily Ventus v nedávno zveřejněných výsledcích nezávislých testů letních pneumatik pořádaných evropskými odbornými časopisy. Pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV se v testovaném 18“ rozměru stala „vítězem testu“ a v časopisu Auto Bild Allrad získala hodnocení „příkladné“. Rozhodnutí redakce je založeno na „špičkových jízdních vlastnostech v terénu a na suché vozovce“ (Auto Bild Allrad, 4/2022). SUV varianta prémiové verze pneumatik UHP (Ultra High Performance) se ukazuje jako dobrá volba i mimo silnice: „dobrá trakce na volném štěrku a blátivém terénu“ (4/2022).

„Naše společnost je po celém světě známá svým inovativním a na budoucnost orientovaným vývojem pneumatik. Jsem proto nesmírně potěšen, že produkty z rodiny Ventus získaly ocenění mnoha evropských odborných médií. Výsledky opět dokládají, že pneumatiky Hankook jsou pro naše zákazníky dobrou volbou,“ říká Sanghoon Lee, prezident Hankook Tire Europe.

Ventus S1 evo 3 a Ventus S1 evo 3 SUV jsou vybaveny mimo jiné velmi pevným jádrem patky, které v kombinaci s vyztuženou bočnicí zajišťuje nejen sportovně dynamické jízdní vlastnosti, ale také vynikající stabilitu při jízdě, přímočaré vedení a přesnost řízení, zejména při vysokých rychlostech. Velký důraz byl kladen na další zlepšení v oblasti přilnavosti za mokra a ovladatelnosti/přesnosti řízení. Celá řada známých výrobců automobilů používá tuto pneumatiku jako originální vybavení pro své špičkové modely. Časopis auto motor und sport potvrzuje „velmi krátké brzdné dráhy na mokrém asfaltu, do značné míry bezpečné chování v mokrých zatáčkách bez nepříjemných překvapení“ a „bezpečné chování při náhlých vyhýbacích manévrech“ (auto motor und sport, 3/2022).

Oproti svému úspěšnému předchůdci Ventus Prime 3 zaujme nový Ventus Prime 4 dalšími vylepšenými vlastnostmi prakticky ve všech důležitých bodech. Ovladatelnost a valivý odpor této nové vysoce výkonné generace pneumatik od prémiového výrobce byly dále optimalizovány. Oproti předchozímu modelu, Ventus Prime 3, dokázali inženýři společnosti Hankook zvýšit kilometrový výkon o celou pětinu. Rozhodujícím faktorem je přitom technologie „High Mileage Compound Technology“. Časopis Auto Bild ve svém velkém testu letních pneumatik popisuje Ventus Prime 4 jako „nový značkový produkt s vynikající ovladatelností na suché i mokré vozovce, krátkou brzdnou dráhou na mokré i suché vozovce“ a „dobrým kilometrovým výkonem“ (Auto Bild, 10. března 2022).

Hankook

Pneumatika Ventus S1 evo Z jako Ultra Ultra High Performance pneumatika představuje novou éru v portfoliu špičkových pneumatik této značky. Ventus S1 evo Z, vyvinutý pro náročné supersportovní vozy, které potřebují vynikající přilnavost a boční stabilitu, nedělá žádné kompromisy, pokud jde o ovladatelnost a bezpečnost. Tento model je již dodáván v originální výbavě vozů BMW X3 M, BMW X4 M, Porsche Panamera a limitované edice Mini John Cooper Works GP. Hankook pro tyto pneumatiky použil nově vyvinutou směs obohacenou oxidem křemičitým a vulkanizaci provádí obzvláště šetrně při nízkých teplotách. Časopis Sport Auto popisuje tento profil jako „sportovně dynamický“. Jízda na mokré vozovce je navíc „díky velmi dobré prevencí aquaplaningu vcelku bezpečná“ (sport auto, 4/2022).

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com