Pneumatiky Hankook v originální výbavě luxusní třídy automobilů od prémiového výrobce Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1

etina English Rusky

Pneumatiky Hankook v originální výbavě luxusní třídy automobilů od prémiového výrobce Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1 Constructors F1

Pneumatiky Hankook v originální výbavě luxusní třídy automobilů od prémiového výrobce

Hankook | 13.4.22 | Aktuálně

Hankook Pneu 2022

Společnost Hankook se stává poprvé dodavatelem originálního vybavení pro nový Mercedes-Benz třídy S na všech trzích, a to se třemi různými typy pneumatik pro letní, zimní a celoroční provoz.Vynikající vlastnosti z hlediska komfortu, bezpečnosti a výkonu významně přispěly k rozhodnutí tohoto výrobce luxusních vozů.

 

Neu-Isenburg, Německo, 13. dubna 2022 –  Společnost Hankook je obzvláště hrdá na označení „MO“ na boku pneumatiky. Tato dvě písmena znamenají „Mercedes Original“ a pouze pneumatiky, které splňují přísná kritéria kvality, jsou schváleny jako originální výbava pro vozidla Mercedes-Benz. Pneumatiky totiž musí být dokonale přizpůsobeny příslušnému modelu vozidla. Pneumatika musí splňovat až 50 kritérií, aby vyhovovala přísným požadavkům skupiny Mercedes-Benz na kvalitu z hlediska bezpečnosti, přesnosti a komfortu.

2

Sanghoon Lee, prezident společnosti Hankook Tire Europe: „Jsme velmi hrdí, že jsme se stali dodavateli originálního vybavení pro Mercedes-Benz třídy S, který je ve světě automobilového průmyslu považován za absolutní špičku v segmentu luxusních vozidel. Považujeme to za potvrzení faktu, že naše výrobky splňují nejvyšší požadavky napříč všemi trhy.“

Pro špičkový model vozu více rozměrů a typů pneumatik Hankook

Poté, co společnost Hankook byla se základní pneumatikou již dříve zastoupena u předchozího modelu vozu, tento výrobce prémiových vozů nyní po schválení pneumatik pro Mercedes-Benz třídy S zařadil společnost Hankook jako výrobce originálního vybavení u velkého množství různých rozměrů a typů pneumatik. Pro aktuální luxusní limuzínu představenou v září 2020 dodává společnost Hankook tři různé typy pneumatik, a to pro letní, zimní a celoroční provoz v různých rozměrech.

Na evropském trhu se letní pneumatiky Hankook Ventus S1 evo 3 dodávají pro Mercedes-Benz třídy S v rozměrech 255/50 R18 až 285/40 R19. Jako zimní pneumatiky pro svůj špičkový model schválila skupina Mercedes-Benz pneumatiky Hankook Winter i*cept evo 2 v rozměrech 255/50 R18 a 255/45 R19. Inženýrům společnosti Hankook se podařilo výrazně zlepšit jízdní vlastnosti obou typů pneumatik pomocí aramidového hybridního výztužného pásu.

Pneumatika Hankook Winter i*cept evo 2 se může pochlubit také další optimalizací tuhosti běhounu, což přispívá k vylepšení jízdních vlastností a kilometrového výkonu. Klaus Krause, vedoucí technického centra Hankook Europe Technical Center v Hannoveru, který hrál klíčovou roli při vývoji pneumatik podle specifikací MO: „Při přechodu mezi prvním a druhým odlitkem jsme použili dodatečné příčné výztuhy a nižší hloubku běhounu. Užší boční drážky běhounu a upravený obrys druhé horní drážky opět přinesly měřitelný pokrok z hlediska hlučnosti.“

Představeny také pneumatiky ve verzi runflat

S pneumatikami Hankook Ventus S1 evo 3 a Hankook Winter i*cept evo 2 splňuje tento výrobce pneumatik také extrémní požadavky na pneumatiky s technologií runflat (dojezdové pneumatiky), a na boku pneumatiky se tak může pyšnit značkou MOE. Skupina Mercedes-Benz používá označení „MOE“ (= Mercedes Original Extended) pro pneumatiky runflat se zesílenými bočnicemi. Je možné s nimi pokračovat v jízdě rychlostí až 80 km/h i v případě náhlé ztráty tlaku. Zaručují dostatečnou mobilitu i v případě defektu pneumatiky a umožňují řidiči dostat se z dálnice nebo polní cesty například k nejbližšímu prodejci Mercedes-Benz. Nicméně i dojezdové pneumatiky Hankook se vyznačují vysokou úrovní jízdního komfortu, protože nerovnosti vozovky přenášejí jen ve velmi malé míře na podvozek, a tedy i na cestující.

Ve Spojených státech hrají vysokorychlostní indexy kvůli omezení rychlosti v silničním provozu jen nepatrnou roli. Na druhou stranu má tento trh, který je pro Mercedes-Benz třídy S velmi důležitý, extrémně vysoké požadavky na jízdní komfort a hlučnost. To jsou všechno kritéria, která pneumatiky Hankook splnily dokonce ve verzi pro všechny povětrnostní podmínky. Američtí zákazníci tohoto luxusního modelu mohou těžit z vynikajících vlastností pneumatik Hankook Ventus S1 noble 2 v rozměru 255/45 R 19 a v provedení runflat.

Pouze pro USA: Hankook Sound Absorber™ pro obzvláště nízkou hlučnost

Pneumatika Ventus S1 noble 2 v rozměru 255/40 R20 propůjčuje tomuto vozu ještě vyšší jízdní komfort. Označení „MOE-S“ (Mercedes Original Extended Silent) na boku pneumatiky znamená, že pneumatika je obzvláště tichá. Aby pneumatiky splnily přísné požadavky na hlučnost kladené na tuto kategorii, použili konstruktéři Hankook tzv. Sound Absorber™. Jedná se o integraci speciální desky z polyuretanové pěny do těla pneumatiky během výrobního procesu. Deska minimalizuje vibrace vzduchového sloupce uvnitř pneumatiky, které jsou vnímány jako obzvláště nepříjemné hučení. Pneumatiky Hankook Sound Absorber™ dokáží snížit maximální hladinu hluku o pět až sedm dB(A) a jsou vhodné zejména pro ultra vysoce výkonné pneumatiky s malými příčnými sektory, ale s velkými rezonančními dutinami.

Při vývoji pneumatik pro Mercedes-Benz třídy S byly použity komplexní simulační nástroje, zejména při optimalizaci hluku při průjezdu. Tyto nástroje umožňují přesně porovnat předem vypočtené hodnoty se skutečně vydávaným hlukem u prototypů pneumatik. Zatímco hlavní část vývojových prací probíhala ve špičkovém výzkumném a vývojovém centru Hankook Technodome, které bylo otevřeno v roce 2016, k praktickému testování využívali inženýři především testovací dráhy v Německu, Finsku nebo Španělsku.

Zlepšení také ve výrobním procesu

Inženýři společnosti Hankook identifikovali také potenciál pro zlepšení výrobního procesu. Zejména u celoročních a zimních pneumatik byla použita nová metoda uvolňování formy. Zatímco dříve bylo rovnoměrné oddělení zelené pneumatiky od formy zajištěno osmi sektory formy s téměř stejnými úhly, značka Hankook nyní používá devět nebo jedenáct sektorů s různými úhly. Výsledkem je, že pneumatiky nyní ještě lépe splňují přísné požadavky prémiového výrobce vozů v oblasti rovnoměrnosti a zároveň se mohou pochlubit harmoničtějšími valivými parametry.

1

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com