Po triumfu ve Spa-Francorchamps čeká posádku týmu Buggyra ZM Racing další výzva v rámci vytrvalostního šampionátu 24H Series: dvanáctihodinovka v Monze. Vytrvalostní závody, 12 h, Monza, Itálie | Constructors F1

etina English Rusky

Po triumfu ve Spa-Francorchamps čeká posádku týmu Buggyra ZM Racing další výzva v rámci vytrvalostního šampionátu 24H Series: dvanáctihodinovka v Monze. Vytrvalostní závody, 12 h, Monza, Itálie | Constructors F1 Constructors F1

Po triumfu ve Spa-Francorchamps čeká posádku týmu Buggyra ZM Racing další výzva v rámci vytrvalostního šampionátu 24H Series: dvanáctihodinovka v Monze.

Buggyra Press | 9.6.23 | Aktuálně

Monza - vytrvalostní závody - Buggyra ZM Racing 2023

Další slavný okruh v řadě. Buggyra míří na dvanáctihodinovku do Monzy

1

Trio David Vršecký, Adam Lacko a Aliyyah Koloc jedou na legendární italský okruh obhájit vítězství ve třídě GT4 z Belgie i průběžné vedení v této kategorii v rámci evropského šampionátu 24H Series. Ba co víc, Buggyra je na děleném druhém místě v celkovém hodnocení vozů GT.

„Stále jsme ve světě endurance nováčky, ale záhy se ukázala profesionalita našeho týmu. Díky skvělým pilotům, mechanikům i chytře zvolené strategii se dokážeme prosadit na nejvyšší příčky. Ale žádný výsledek není předem darovaný, musíme se o něj na každém okruhu tvrdě porvat,“ uvědomuje si šéf komunikace Buggyry Jan Kalivoda. David Vršecký si slavnou italskou trať přidá do svého pomyslného deníčku vedle Silverstone či SpaFrancorchamps. "Na Monzu jsem hodně zvědavý. Je to velmi rychlý okruh, ale to neznamená, že je jednoduchá. Musí se jet bez chyby, je na ní méně prostoru na využití chyb soupeřů nebo vytěžit něco ze své jízdy. O to bude boj na trati složitější," uvedl dvojnásobný šampion FIA ETRC. Boj o dobré postavení v nabitém závodním poli trati začíná už v kvalifikaci. "Události ve SpaFrancorchamps, kde jsem přišel o měřené kolo, mě naučily, že je lepší jet v kvalifikaci volněji. Ale samozřejmě je vždycky lepší stát na startu na výhodnějším místě.

Tým Buggyra ZM Racing se hned ve své premiérové kompletní sezoně ve vytrvalostních závodech dokázal prosadit. "Pořád jsme ve světě endurance zelenáči, takže za úspěch budu považovat dojet na stupních vítězů. Ale vůbec bych se nezlobil, kdybychom v GT odskočili z děleného druhého místa a třeba se podívali i na to první," zasnil se Vršecký. Jeho kolega z posádky Adam Lacko si Monzu už vyzkoušel naostro. Před lety zde závodil v cestovním voze Alfa Romeo i v Mosleru GT1. „Tuto trať mám moc rád. Těším se, že se tam znovu podívám. Každá trať má něco do sebe. Tady má svoji atmosféru okolí tratě, která je umístěna v parku. Jsou tam pěkné zatáčky, je to prostě srdcovka,“ uvedl zkušený jezdec.

2

„Kdyby to dopadlo vítězně jako ve Spa-Francorchamps , tak jsme celý tým spokojený. Máme jednoduchý vkus, bereme jen to nejlepší,“ dodal se smíchem Lacko. Do Monzy se těší i nejmladší členka posádky, 18letá Aliyyah Koloc. „Monza bude pro mě další novou tratí. Kvůli testům dakarského speciálu T1+ v Namibii jsem neměla možnost trénovat na simulátoru tolik, kolik bych si přála. Před závodním víkendem ale budeme mít několik tréninků, takže tyto dny využiji naplno," věří. Jak už bývá v seriálu 24H Series tradicí, je dvanáctihodinovka rozdělena na dvě části. Po páteční kvalifikaci následuje v sobotu 6,5hodinový závod a v neděli dalších 5,5 hodiny.

3

Program závodu Hankook 12H Monza:
Pátek 8. 6.: 15:00 – 15:55 kvalifikace
Sobota 9. 6.: 12:00 – 18:30 první část závodu
Neděle 10. 6.: 10:30 – 16:00 druhá část závodu

Celý závod 12H Monza bude vysílán živě z pohledu týmu Buggyra na platformě YouTube:

12H Monza live stream - 1.část závodu https://youtube.com/live/zJGe4gIRgjw?feature=share

12H Monza live stream - 2.část závodu https://youtube.com/live/caJqwjbCuuw?feature=share

 

Zde si můžete sáhnout PDF

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com