Poctivá příprava na Super Trofeo: jezdce Mičánek Motorsport powered by Buggyra čeká série testů Lamborghini Super Trofeo, Mičánek Motorsport, Buggyra | Constructors F1

etina English Rusky

Poctivá příprava na Super Trofeo: jezdce Mičánek Motorsport powered by Buggyra čeká série testů Lamborghini Super Trofeo, Mičánek Motorsport, Buggyra | Constructors F1 Constructors F1

Poctivá příprava na Super Trofeo: jezdce Mičánek Motorsport powered by Buggyra čeká série testů

Buggyra Press | 20.5.22 | Aktuálně

Lamborghini Super Trofeo Europe - 2022

Nejprve dva dny na Hockenheimringu, o týden později na jihu Francie na okruhu Paul Ricard. Po neobvykle dlouhé pauze se tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra tvrdě připravuje na pokračování seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe.

1

Dva týdny zbývají do startu druhého podniku série Lamborghini Super Trofeo Europe. Ty posádky týmu vyplní dvěma testy. V nich se postupně vystřídají jezdci týmu, za volant se ale plánuje posadit i týmový manažer Jiří Mičánek jr.„Nyní jedeme na Hockenheimring, kde bude testovat Josef Záruba a Kurt Wagner. K nim se připojím i já. Za týden se přesuneme na Paul Ricard, kde se k nám přidá i Broňa Formánek,“ vypočítal plány na nadcházejících deset dnů Jiří Mičánek. Z testů je tak jasné, že tým do druhého závodu nasadí znovu dva vozy. „Kurt Wagner se po roční zdravotní přestávce vrátil k závodění v ESET Cupu na Hungaroringu s tím, že si vyzkouší, v jaké bude kondici. A pak se rozhodne, jestli nastoupí do Super Trofeo Europe, které je z pohledu konkurence o řád jinde. Jsem rád, že se rozhodl jet,“ vysvětluje Jiří Mičánek a připomíná, že si Wagner i při „testovacím“ závodě v Maďarskou dokázal dojet pro pohár za třetí místo ve sprintu.

3 

Na testech se tým bude snažit posbírat další důležitá data potřebná k nastavení nového Huracánu EVO2. „Máme za sebou první závod a hodně nám i pomohlo, že jsme s Broňou jeli endurance v zónovém mistrovství na Hungaroringu. Díky tomu jsme mohli otestovat auto v závodním režimu a navíc ve velmi podobném formátu, jako je samotné Super Trofeo Europe. Pořád ale máme relativně nový vůz, jehož potenciál budeme chtít naplno objevit a využít,“ vysvětluje Jiří Mičánek. A dodává, že důležité kilometry budou s auty najíždět i jezdci.

Druhý test ve Francii pak bude o to cennější, že se jede jen pár dnů před samotným druhým závodním víkendem Super Trofeo Europe. „Pauza mezi závody je teď opravdu dlouhá. Sice jsme ji vyplnili nějakými závodními aktivitami, ale určitě bude dobré se dostat zpět do závodního tempa,“ uzavírá Jiří Mičánek.

4

Za dva týdny bude chtít Mičánek Motorsport powered by Buggyra navázat na výsledky z prvního závodního víkendu, kde Bronislav Formánek s Josefem Zárubou získali první letošní podium. V paměti mají i loňský závod na Paul Ricard, kde tým získal první vítězství.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com