Podzimní cena Brna - Závěrečná tečka za okruhovou sezónou pro Nutrend Racing Václav Janík, Nutren, Racing, okruh, Brno, 2018, sezona | Constructors F1

etina English Rusky

Podzimní cena Brna - Závěrečná tečka za okruhovou sezónou pro Nutrend Racing Václav Janík, Nutren, Racing, okruh, Brno, 2018, sezona | Constructors F1 Constructors F1

Podzimní cena Brna - Závěrečná tečka za okruhovou sezónou pro Nutrend Racing

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 12.9.18 | Aktuálně

Nutrend Racing 2018

Podzimní cena Brna - Závěrečná tečka za okruhovou sezónou pro Nutrend Racing

1

Když na jaře vyjel Nutrend Racing k prvním ostrým okruhovým testům s novinkou v podobě Normy M30 LMP3 pořádně navnadil okruhové fanoušky, ale zároveň tým tušil, že bude mít pro letošní sezónu mnoho práce při učení se s novou technikou. Podzimní cena Brna vystavila závěrečné vysvědčení za letošní snažení s novou technikou, která přinesla pro tým Nutrend Racing mnoho úspěchů s hodnocením „výborně“, jelikož tým dosáhl prostřednictvím Václava Janíka a Petra Lisy na prvenství v hodnocení vytrvalostního i spritového šampionátu v rámci divize 5, právě s vozem Norma M30 LMP3.

2

Nabitý program posledního okruhového klání letošního českého mistrovství přilákal na brněnský okruh početné divácké osazenstvo i kompletní tým Nutrend Racing s dvojicí sportovních prototypů Norma. V divizi 5 měl tým Nutrenďáků při posledních závodech sezóny ještě mnoho práce. Pětice Balász Volontér, Petr Lisa, Tomáš Konvička, Jiří Svoboda a Václav Janík si přijela pro poslední body, kterých ještě mohla v letošní sezóně dosáhnout ve spritovém i vytrvalostním klání.

3

Petr Lisa a Jiří Svoboda měli v plánu účast ve dvojici sprintů.

Krátké závody kladou vysoký požadavek na vydařenou kvalifikaci, aby byla šance dosáhnout na dobrý výsledek. Tento požadavek se oběma jezdcům Nutrend Racingu podařilo naplnit, když svými jezdeckými maximy atakovali přední řady startovního pole. Petr Lisa si díky času 1:59 mohl při sobotním startu do prvního spritového závodu vychutnat start z druhé řady a Jiří Svoboda z řady páté. Napínavý start téměř třicítky vozů se bohužel neobešel bez kolize, v které se nezaviněně ocitl i Jiří Svoboda. Z vozu vystoupil už v první zatáčce a už při prvním pohledu bylo jasné, že program na brněnském okruhu skončil nejen pro něho, ale i pro Normu M20FC. Rozsah poškození nedovolil přivést dvoulitrovou Normu zpět na brněnský startovní rošt a tak své účinkování musel odříct i Tomáš Konvička, který tím byl vyřazen z vytrvalostního závodu. Petr Lisa se po restartu závodu lehce propadl ze své čtvrté příčky absolutního pořadí a nakonec získal pro barvy Nutrend Racing třetí místo v rámci divize 5. V tu chvíli bylo jasné, že je již jistým vítězem celého spritového šampionátu v rámci divize 5 a mohl slavit celkové prvenství. Petru Lisovi vyšla i druhá kvalifikace, když si výrazně polepšil a dosáhl na čas 1:57,6 a tím třetí místo na startovním roštu! V závodě si pak konstantním výkonem opět zajistil 3. místo a završil tak veleúspěšnou premiérovou sezónu v kokpitu Normy M30FC.

5

Vytrvalostní závod byl opět tím nejočekávanějším okamžikem celého závodního víkendu. Velmi kvalitní startovní pole hodinového závodu mělo ve svém čele červenobílou krasavici v barvách Nutrend Racing. Duo Volontér - Janík si v kvalifikaci zajistila časem 1:57,6 druhou příčku a z předních pozic chtěla útočit na obhajobu zlata ze Slovakiaringu v divizi 5. Startu se ujal maďarský jezdec Balász Volontér. Úvodní kolo nevyšlo dle jeho představ a s mírným propadem se držel kolem páté příčky. S blížícím se okamžikem střídání se ale posunul na pódiový post v celkovém hodnocení. V čase výměny jezdců, ale došlo v boxové uličce k velmi nešťastné události, která poznamenala další průběh závodu pro Nutrend Racing. Po kontaktu jedoucí Normy s jedním s mechaniků, který nezaznamenal v jízdním koridoru přijíždějící vůz, došlo k jeho vážnému zranění. Tým sice pokračoval v závodě, ale zároveň se hned snažil být v přítomnosti zraněného, kterému tímto celý Nutrend Racing vyjadřuje podporu pro jeho rychlou rekonvalescenci.

4

Závod tým Nutrend Racing nakonec dokončil na celkové osmé příčce a jako druhý v rámci divize 5. V konečném součtu tří prvenství a jednoho stříbra si tým připisuje druhé vítezství v letošním okruhovém mistrovství za vytrvalostní závody v rámci divize 5!

K celé letošní okruhové sezóně ještě jistě přineseme celkové shrnutí, protože to byla sezóna plná novinek a žhavých pocitů z jízdy s Normou LMP3. Úsilí Nutrend Racing nyní směřuje k poslední závěrečné vrchařské soutěži k rakouské Sankt Agatě, kde bude Václav Janík usilovat o další možnost stát se vítězem evropského poháru za rok 2018.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com