Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký – Jan Hloušek bojovala o vítězství na jubilejní 50. Rally Bohemia. I přes velkou snahu v závěru ji k vítězství nakonec chybělo jen 8 desetin vteřiny. Jan Kopecký, Agrotec , Škoda Fabia, Rally, Evo, F1, formule 1, constructors | Constructors F1

etina English Rusky

Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký – Jan Hloušek bojovala o vítězství na jubilejní 50. Rally Bohemia. I přes velkou snahu v závěru ji k vítězství nakonec chybělo jen 8 desetin vteřiny. Jan Kopecký, Agrotec , Škoda Fabia, Rally, Evo, F1, formule 1, constructors | Constructors F1 Constructors F1

Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký – Jan Hloušek bojovala o vítězství na jubilejní 50. Rally Bohemia. I přes velkou snahu v závěru ji k vítězství nakonec chybělo jen 8 desetin vteřiny.

Agrotec Škoda Rally Team /Press | 11.7.23 | Aktuálně

Jan Kopecký 2023 - Rally

Jan Kopecký: „Tohle druhé místo mě mrzí nejméně ze všech druhých míst“

1

Soutěž začínala diváckou speciálkou v Sosnové, kterou vyhrál Dominik Stříteský se Škodou Fabií R5 dealerského týmu. Všeobecně se očekávalo, že od soboty se boj o vítězství změní na tradiční souboj Kopecký – Pech. Jenže Dominik vyhrál i úvodní sobotní zkoušku a rázem bylo jasné, že tentokrát to bude souboj tří posádek o vítězství.

2

„Nám se v sobotu moc nedařilo především na dlouhé rychlostní vložce Radostín,“ přiznává Jan Kopecký. „Chyběla nám větší přilnavost na přední nápravě v technických úsecích. Zkoušeli jsme to řešit změnami nastavení a teprve v poslední sobotní sekci se tyto změny projevily pozitivně.“ Po sobotě patřila Janu Kopeckému druhá příčka za Václavem Pechem, Dominik Stříteský ale ztrácel jen další 4 vteřiny.

Kopecký Jan 

Do nedělní etapy skvěle vstoupil Dominik Stříteský, který vyhrál všechny tři zkoušky první sekce a před druhou sekcí měl náskok 3,9sec před Janem Kopeckým. Zbývaly ještě druhé průjezdy a všichni s napětím očekávali, zda mladý Dominik odolá tlaku zkušeného Jana Kopeckého. Ten do závěru dal vše, ale nakonec mu na vítězství chybělo nicotných 8 desetin vteřiny.

4

„Upřímně tohle druhé místo mě mrzí nejméně ze všech druhých míst,“ komentoval výsledek v cíli Jan Kopecký. „Dominik jel skvěle a se spolujezdcem Jirkou Hovorkou si vítězství bezpochyby zasloužili. My jsme se opravdu snažili, v závěru jeli na hraně, ale malinko nakonec chybělo. Doufám, že si ty souboje diváci i fanoušci v tom velkém vedru užili. Naše Škoda Fabia RS Rally2 byla opět maximálně spolehlivá a my jsme během Bohemky získali spoustu nových poznatků a dat. Všechny tyhle zkušenosti bychom chtěli zúročit na Barumce, která bude vrcholem domácího šampionátu a sejde se tam i evropská špička.“

Obrovským úspěchem na jubilejním 50. ročníku Rally Bohemia je kompletní pódium dealerských týmu podporovaných společností Škoda Auto a.s., kdy třetí místo obsadili Adam Březík s Ondřejem Krajčou.

10 

Dalším startem Agrotec Škoda Rally Teamu bude slavná Barum Czech Rally Zlín 18. – 20. srpna. Tam je Jan Kopecký neporažen od roku 2015, přestože se soutěž jede i v rámci Mistrovství Evropy. Letos se čeká na startu velmi silná mezinárodní konkurence.

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Alpina, Michelin, Mol Racing Fuel, AD Technik, Sonax, Renovak a Uniprint.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com