Premiéra Nutrend Racing na Red Bull Ringu Nutrend, Red Bull Ring, Team , | Constructors F1

etina English Rusky

Premiéra Nutrend Racing na Red Bull Ringu Nutrend, Red Bull Ring, Team , | Constructors F1 Constructors F1

Premiéra Nutrend Racing na Red Bull Ringu

P.Janíková/Janík Motorsport | 22.5.18 | Aktuálně

FIA CEZ 2018

Premiéra Nutrend Racing na Red Bull Ringu

Legendární trať v rakouském Spielbergu nabídla uplynulý víkend pokračování českého okruhového šampionátu a FIA CEZ - šampionátu zóny střední Evropy. Na Red Bull Ringu nemohl chybět ani český tým Nutrend Racing, který se k jižním sousedům opět vydal s dvojicí prototypů Norma. Pro tým znamenala účast na Red Bull Ringu premiéru na někdejší trati formule 1...

„Přijeli jsme do světa velkých závodů,“ hlásili jezdci týmu po příjezdu na světoznámý okruh. Red Bull Ring je očaroval zázemím, okolním prostředím i samotnou tratí. 4300 metrů dlouhá trať skrývá ve svém profilu krásné úseky navíc s výškovým převýšením. Už od čtvrtka se tým ve složení Tomášové Konvička a Korený, Jiří Svoboda, Václav Janík a Petr Lisa naplno ponořili do poznávání rakouského okruhu. Tomáš Konvička a Jiří Svoboda se dělili o dvoulitrovou Normu M20FC ve sprintových a vytrvalostních kláních a trojice Korený, Janík, Lisa si užívala jízdu s LMP3 - Normou M30. Zisk zkušeností byl hlavním úkolem pro volné tréninky a kvalifikace.

„Učíme se novou trať a stále pracujeme na zrychlení našich vozů. Máme zde mnohem lepší pocit s LMP3 než na Hungaroringu. Je skvělé, že můžeme konečně srovnat naší výkonnost s jezdci, kteří jezdí právě na této trati evropskou Le Mans serii a i přes naši nezkušenost z Red Bull Ringem jsme s našimi výkony spokojení. Pokusím se ještě najít další prostory pro zrychlení, vůz i tým funguje tradičně dobře, takže máme maximální podporu pro dosáhnutí dobrého výsledku,“ hovořil o svých pocitech před závodním víkendem Václav Janík. Jeho týmu se dařilo. Ve vyrovnané konkurenci se neztratil. Pro vytrvalostní klání si duo Janík-Korený zajistilo třetí místo na startovním roštu pro sobotní hodinový závod a i pro sprintové závody se v měřeném tréninku dařilo Petru Lisovi prostřednictvím čtvrtého času.

Ve sprintových kláních, které se jely během víkendu tradičně dvě, si Petr Lisa zazávodil se speciály spadajícími do skupiny GT3.

Dramatický první závod se mu podařilo proměnit v zisk celkově osmého místa a prvního místa v divizi 5. V druhém závodě víkendu se potýkal s technickými potížemi, které ho připravily o lepší výsledek, druhý start na Red Bull Ringu završil 19. místem. Jiřímu Svobodovi zachutnala sedačka dvoulitrové Normy a rovněž si vyzkoušel jaké je to prohánět se na okruhu Formule 1. Se svojí Normou si okusil také souboje především proti cestovním speciálům a nejlepším výsledkem pro něho tentokrát bylo celkové 14. místo z druhého závodu, kdy byl zároveň vítězem v rámci hodnocení divize 5.

Ohnisko zájmu v programu závodního víkendu bylo samozřejmě při vytrvalostním závodě. Nutrend Racing poznal svoje možnosti proti konkurenci v předchozím závodě na maďarském Hungaroringu, kde ho ze soubojů o prvenství vyřadilo jezdecké zaváhání. Na Red Bull Ringu si tým brousil zuby na reparát. Čtvrté místo z kvalifikace ale naznačovalo, že konkurence nedá svoji kůži zadarmo. Když velké burácení motorů přivedlo startovní pole na startovní rošt vykukovala na předních pozicích i červenobílá Norma M30 LMP3. V průběhu závodu, ale speciál v barvách Nutrend Racing mírně zaostával a v cíli z toho byla konečná šestá příčka: „Nebyl to jednoduchý závod. Hodně jsme během víkendu poznali chování Normy na této trati a jezdecky jsme se posunuli zase o kus dále. Konkurence byla tentokrát velmi silná a na trati se těžko předjíždělo. Výsledek bereme takový jaký je. Užili jsme si skvělé závody a nasbírali jsme mnoho cenných zkušeností. Čekali jsme malinko lepší výsledek, ale tentokrát nám nebylo souzeno být blíže absolutní špici. Na Red Bull Ring se každopádně rádi vrátíme, bylo skvělé tady být,“ zhodnotil pocity Nutrend Racingu z Rakouska Václav Janík. Ve vytrvalosti se ukázal na startu i Tomáš Konvička, který si připsal výborné 12. místo absolutně a druhé místo v divizi 5.

Náročný víkend na okruhovém klání vystřídá Nutrend Racing již tento týden za další z podniků Evropského poháru FIA v italském Verzegnisu, kde se na start postaví Václav Janík a Jiří Svoboda. Tým se do Itálie vydává s cílem získat co nejvíce bodů do hodnocení šampionátu, ale i pořádně se připravit na vrchol vrchařské sezóny - na domácí závod Ecce Homo Šternberk, jenž bude následovat hned další víkend.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com